Доступність посилання

ТОП новини

Захист Фірташа допоміг адвокатові Трампа атакувати Байдена – Time


Адвокати Фірташа також від вересня не відповіли на численні питання щодо їхніх зв’язків із Джуліані, пише Time
Адвокати Фірташа також від вересня не відповіли на численні питання щодо їхніх зв’язків із Джуліані, пише Time

Захист українського олігарха-втікача Дмитра Фірташа, який зараз очікує на екстрадицію із Австрії до США, передав адвокатові американського президента Дональда Трампа Руді Джуліані документи, які містять суперечливі обвинувачення на адресу колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і колишнього спецпрокурора Роберта Мюллера, повідомляє Time.

Видання посилається на п’ятьох людей, причетних до цього питання, і ще двох, знайомих із ним.

За даними Time, Джуліані, зокрема, передали матеріали зі свідченнями колишнього генпрокурора України Віктора Шокіна, який стверджував, що був змушений припинити розслідування стосовно компанії Burisma, членом ради директорів якої був Гантер Байден, син віцепрезидента США Джо Байдена, під тиском з боку США. Шокін також заявляв, що був звільнений із посади через тиск із боку США.

Як пише видання, Джуліані згодом показував ці документи телеканалу FoxNews, але при цьому не згадував, де він їх узяв.

Крім того, як пише Time, адвокату Трампа також передали документи, які свідчили про пропозицію одного із ключових заступників спецпрокурора Мюллера, який проводив розслідування щодо російського втручання у вибори в США 2016 року, зняти звинувачення з Фірташа в 2017 році в обмін на свідчення, які могли б нашкодити президентові Трампу. За даними Time, йдеться про Ендрю Вайсмана, якого Мюллер називав «одним із найталановитіших прокурорів» у своїй команді.

Видання пише, що Вайсман не відповів на електронного листа з проханням про коментар.

Джуліані на питання про свої зв’язки із командою Фірташа написав, що «не представляє пана Фірташа і ніколи з ним не зустрічався».

Адвокати Фірташа також від вересня не відповіли на численні питання щодо їхніх зв’язків із Джуліані, пише Time.

Читайте ще: Порошенко заперечує, що просив Шокіна закрити справу Burisma, де працював син Байдена – «Схеми»

У вересні Палата представників Конгресу США, де більшість мають демократи, оголосила про початок офіційного розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

Демократи вважають, що Трамп тиснув на українську владу, вимагаючи розслідувати діяльність на Україні Гантера Байдена, сина кандидата в президенти США Джо Байдена, а також інформацію про причетність до втручання в американські вибори українців.

На думку критиків Трампа, спроби залучити іноземну допомогу в боротьбі зі своїм потенційним суперником на майбутніх президентських виборах можуть стати підставою для оголошення імпічменту президенту.

Трамп усі закиди на свою адресу відкидає і називає розслідування «полюванням на відьом».

Читайте ще:

Про Болтона, Джуліані та Трампа: американські ЗМІ повідомили подробиці свідчень Фіони Гілл у Конгресі США

Гантер Байден: Я дав засіб деяким неетичним людям нашкодити моєму батькові​

Пенс і Джуліані не збираються співпрацювати з Конгресом у справі про імпічмент Трампа

XS
SM
MD
LG