Доступність посилання

ТОП новини

Голова британської армії: Росія втратила половину бойового потенціалу


Командувач британської армії, адмірал сер Ентоні Радакін заявив, що «Росія зараз настільки слабка», що не має сил для власного контрнаступу
Командувач британської армії, адмірал сер Ентоні Радакін заявив, що «Росія зараз настільки слабка», що не має сил для власного контрнаступу

Командувач британської армії адмірал Ентоні Радакін заявив, що Росія втратила вже близько половини бойового потенціалу своєї армії на війні проти України. Про це він заявив під час слухань у парламенті Великої Британії, повідомила газета Financial Times.

Радакін також висловив думку, що головний контрнаступ українських військ ще попереду.

За даними командувача британських збройних сил, Росія втратила в Україні 2500 танків і витратила близько 10 мільйонів снарядів. При цьому, зазначає адмірал, російська військова промисловість здатна виробляти за рік не більше одного мільйона снарядів і в кращому разі 200 нових танків.

Він зауважив, що український контрнаступ рухається повільно, проте додав, що завдання ЗСУ, на його думку, полягає у вимотуванні противника і розтягуванні лінії фронту. «Питання у тому, щоб зробити більш ніж тисячокілометрову лінію фронту проблемою більшою для Росії, ніж для України», – сказав він, пояснюючи українську стратегію численних точкових ударів.

Радакін вважає, що головні проблеми української армії зараз – це велика щільність влаштованих російськими силами мінних полів, нестача підтримки з повітря і те, що Україна отримала від західних партнерів не все озброєння, яке просила.

Водночас він наголосив, що несправедливо прив’язувати Україну до певних термінів у питанні наступу, і додав, що «Росія зараз настільки слабка», що не має сил для власного контрнаступу.

Напередодні заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українські війська просуваються на фронті, а «ворог – ні».

Президент України Володимир Зеленський нещодавно наголошував, що наступ – «це не голлівудський фільм», оскільки «на карту поставлено життя людей». Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що його «злять» слова про те, що український контрнаступ триває «повільніше, ніж очікувалося», і додав, що кожен звільнений метр землі українським військам «дається кров’ю».

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що контрнаступ Збройних сил України «просувається неухильно», але буде тривалим і «дуже кривавим».

XS
SM
MD
LG