Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон: системи NASAMS – вже в Україні, військові нещодавно завершили навчання


Напередодні український міністр оборони Олексій Резніков повідомив про отримання Україною систем NASAMS
Напередодні український міністр оборони Олексій Резніков повідомив про отримання Україною систем NASAMS

Дві системи протиповітряної оборони NASAMS вже в Україні, повідомив речник міністерства оборони США Патрік Райдер.

«У межах цього процесу (надання зброї – ред.) ми також забезпечили навчання українців з керування й підтримання в робочому стані цього озброєння. Вони нещодавно завершили навчання, воно відбулося в Європі», – сказав він під час брифінгу.

7 листопада міністр оборони Олексій Резніков повідомив про отримання Україною нових систем протиповітряної оборони – NASAMS і Aspide.

Останнім часом російські війська посилили обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури України. Для атак вони використовують крилаті ракети, ракети протиповітряної оборони «земля-земля» та надані Іраном дрони-камікадзе Shahed-136.

Під час останньої масованої атаки – 31 жовтня – Росія завдала масованої повітряної атаки по Україні, в результаті чого вчергове були пошкодження об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, енергетичні. Влада повідомила про влучання російських ракет по критичній інфраструктурі в Харкові, Запоріжжі, на Київщині, Буковині, Кіровоградщині та Черкащині. У Міноборони РФ підтвердили атаки по енергосистемі України.

XS
SM
MD
LG