Доступність посилання

ТОП новини

«Лише посилюють рішучість» – посол США про сьогоднішні атаки РФ


Київ після передноворічних російських атак, 31 грудня 2022 року
Київ після передноворічних російських атак, 31 грудня 2022 року

Російські невибіркові ракетні атаки лише посилюють рішучість як українців, так і США, заявила посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк.

«Вже втретє цього святкового тижня Росія здійснила невибіркові обстріли українців, завдаючи ударів по будинках, готелях та інших цивільних об'єктах. Ці атаки, особливо жахливі в цю пору року, лише посилюють рішучість як відважних українців, так і нашу», – написала вона у твітері.

Росія завдала масованого ракетного удару по Україні напередодні Нового року. За даними ЗСУ, Росія атакувала Україну 20 крилатими ракетами, 12 з них українські військові збили. У Києві є руйнування в чотирьох районах міста – Голосіївському, Солом'янському, Печерському та Дніпровському. Також вибухи пролунали у Хмельницькому, Запоріжжі та Миколаєві, є постраждалі.

Росія розпочала масштабне збройне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. Відтоді вона атакує об'єкти цивільної та військової інфраструктури.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього. В ООН станом на 26 грудня підтвердили загибель 6 884 і поранення 10 947 цивільних людей в Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії.

XS
SM
MD
LG