Доступність посилання

ТОП новини

Голова Сумської ОДА повідомив про знищення російської техніки «Байрактарами»


«На Сумщині працює «Байрактар», – повідомив Дмитро Живицький (ілюстраційне фото)
«На Сумщині працює «Байрактар», – повідомив Дмитро Живицький (ілюстраційне фото)

Безпілотники Bayraktar знищили стоянку російської військової техніки, зокрема, 40 реактивних систем залпового вогню «Град» на Сумщині, повідомив голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький в ніч проти 2 березня.

«На Сумщині працює «Байрактар»!!! Вечір 1 березня: знешкодили стоянку техніки близько 80 одиниць, з них половина – «гради». Біля села Пустовійтівка Роменського району. Поблизу села Бішкинь, по території більше 2 кілометрів близько 100 одиниць, в основному танки та БТР», – написав голова ОДА в своєму телеграмі.

Читайте також: До лікарень Маріуполя госпіталізовані 128 постраждалих від обстрілу – міський голова

Він подякував «кожному причетному», додавши, що територіальна оборона, волонтери, медики, правоохоронці, комунальні працівники та урядовці працюють разом.

За кілька годин до цього Живицький оприлюднив звернення, в якому попросив підтримати Сумську у протистоянні з російськими військами.

В Україні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав».

Президент Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію. Країни Заходу почали застосовувати нові санкції проти Росії через її напад на Україну.

Читайте також: США закривають повітряний простір для російських літаків

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України і заявляє, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

У Міністерстві оборони Росії також заперечують дані української сторони про збиті російські літаки, розбомблену бронетехніку, загибель російських військових і заявляють, що не обстрілюють українські міста.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG