Доступність посилання

ТОП новини

В Україні немає обмежень щодо ударів по окупованому Криму – Резніков


Міністр висловив сподівання, що буде ухвалене політичне рішення про надання Україні ракет ATACMS для установок HIMARS
Міністр висловив сподівання, що буде ухвалене політичне рішення про надання Україні ракет ATACMS для установок HIMARS

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна не має заборони від західних партнерів на враження російських військових об’єктів у окупованому Криму. Про це він розповів в інтерв’ю «Голосу Америки».

«У нас є домовленості зі США, що ми не будемо використовувати зброю, надану нам США та партнерами, по території Російської Федерації. Але, якщо ми сьогодні говоримо про деокупацію тимчасово окупованих територій України, де є ворог, то, відповідно, у нас таких обмежень немає», – заявив Резніков.

Міністр висловив сподівання, що буде ухвалене політичне рішення про надання Україні ракет ATACMS для установок HIMARS, здатних бити на 150 і 300 кілометрів.

Читайте також: Вибух у Гвардійському під Сімферополем стався, ймовірно, у казармі – місцеві жителі

Він зазначив, що ATACMS «додадуть дуже багато позитиву на полі бою для України та всього цивілізованого світу, як HIMARS вже дуже сильно змінили картинку бою».

Вранці 16 серпня сталися вибухи у Джанкойському районі анексованого Криму. Повідомлялося про вибухи на складах боєприпасів, трансформаторну підстанцію та пошкодження залізниці. Російська влада заявила, що з району села Майське в Джанкойському районі евакуювали понад 3 тисячі жителів.

Вранці 16 серпня сталися вибухи у Джанкойському районі окупованого Криму. Повідомляли про вибухи на складах боєприпасів, трансформаторній підстанції та пошкодження залізниці. Російська влада заявила, що з району села Майське в Джанкойському районі евакуювали понад три тисячі жителів.

Читайте також: The New York Times: до вибухів біля Джанкоя причетний «елітний український підрозділ»

Міністерство оборони Росії раніше заявило, що причиною вибуху на військовому складі була «диверсія». При цьому в російському міністерстві не уточнили, хто стоїть за організацією диверсії, і чи є підозрювані.

Інформація про ці вибухи надійшла через тиждень після вибухів на військовому аеродромі в Новофедорівці, біля міста Саки, в окупованому Криму. Командування Повітряних сил Збройних сил України заявляло, що у Новофедорівці було знищено дев’ять російських літаків.

Міністерство оборони Росії тоді заявило про «детонацію кількох авіаційних боєприпасів», тоді як Міноборони України нагадало про правила пожежної безпеки.

XS
SM
MD
LG