Доступність посилання

ТОП новини

Автор «Франчески» записав відеозвернення про українських політв’язнів, що голодують у Росії


Дорж Бату закликає не давати забути світові про українських політв'язнів
Дорж Бату закликає не давати забути світові про українських політв'язнів

Автор роману «Франческа. Повелителька траєкторій», презентованої на цьогорічному «Книжковому арсеналі» у Києві, письменник, журналіст і оператор польотів NASA Дорж Бату (Андрій Васильєв) записав відеозвернення на підтримку Олега Сенцова та українських політв’язнів, що голодують у Росії. Ролик він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

«Вже 58 днів голодує незаконно ув’язнений російською владою Олег Сенцов. 114 днів триває голодування Володимира Балуха. 15 днів без їжі Емір-Усеїн Куку, і 45 днів – Олександр Шумков (цю інформацію складно підтвердити через труднощі з доступом до нього – ред.). А у світі все йде так, ніби нічого не трапилось: чемпіонат світу з футболу в Росії, відпустки, пляжний сезон і політичні ігрища. Це нормально. Окрім чемпіонату світу, звісно. Життя не стоїть на місці для нас усіх, це правда. Але просто варто пам’ятати, що для тих українців і кримських татар, що сидять у російських в’язницях, кожен день може бути останнім. І давайте не дамо забути іншим», – закликав письменник.

Фігурант ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Емір-Усеїн Куку 26 червня оголосив голодування. Раніше голодування оголосили інші українці, яких утримують у Росії з політичних мотивів, зокрема, Володимир Балух та Олег Сенцов.

Останні новини про Олега Сенцова читайте тут

Певний час у тюрмі голодував також Олександр Кольченко, однак був змушений припинити протест за станом здоров’я. Незрозумілою залишається ситуація щодо Олександра Шумкова.

Окрім того, стало відомо, що у полоні сепаратистів оголосив голодування український журналіст Станіслав Асєєв (Васін).

XS
SM
MD
LG