Доступність посилання

ТОП новини

СБУ висунула звинувачення лідерові русинів


Служба безпеки України висунула проти керівника асоціації «Сойм підкарпатських русинів» Димитрія Сидора звинувачення в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Покарання за такий злочин встановлене у вигляді обмеження волі терміном до трьох років чи позбавлення волі на такий же термін, повідомляє прес-центр СБУ.

За даними відомства, Сидора притягнуто як звинуваченого у кримінальній справі, порушеній за фактом його закликів до зміни території та державного кордону України всупереч порядку, встановленому Конституцією.

Зараз керівник асоціації «Сойм підкарпатських русинів» перебуває під підпискою про невиїзд.

Співробітники Управління СБУ в Закарпатській області провели зустріч із представниками русинських національно-культурних товариств, під час якої роз'яснили положення законодавства щодо територіальної цілісності та недоторканності України.

25 жовтня в Мукачеві відбувся другий «Європейський конгрес прикарпатських русинів», де ухвалили рішення про «русинську державність».

Один із лідерів русинського національного руху Димитрій Сидор є настоятелем ужгородського храму Христа-Спасителя УПЦ Московського патріархату.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG