Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Рибаков заявляє, що не голосував за бюджет-2009


Ігор Рибаков
Ігор Рибаков
Парламентарій Ігор Рибаков (БЮТ) заявив, що голосування у Верховній Раді за закон про державний бюджет України на 2009 рік фракція БЮТ сфальсифікувала.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві депутата.

За словами Ігора Рибакова, він особисто не голосував за цей документ, хоча його прізвище значиться в списку тих 226 народних депутатів, які підтримали цей закон.

«Зараз я перебуваю на стаціонарному лікуванні в Трускавці з запаленням легень, тому не брав участі у сьогоднішньому сесійному засіданні парламенту», – повідомив депутат.

Він наголосив: «замість мене «проголосував» дублікат моєї картки. Моя картка для голосування, себто оригінал, знаходиться зі мною».

Як заявив депутат, фракція БЮТ, добре розуміючи, що для схвалення урядового проекту держбюджету у Верховній Раді не вистачає мінімально необхідної кількості голосів, «пішла на злодійську аферу».

Зокрема, як сказав Ігор Рибаков, «заступник голови фракції Андрій Кожем'якін підготував клопотання до керівника апарату Верховної Ради Валентина Зайчука про виготовлення дублікату моєї картки для голосування. На цьому папірці Валентин Зайчук, підробивши мій підпис, поставив резолюцію, якою дозволив керівнику управління комп’ютеризованих систем у Верховній Раді В. Чепурному зробити ще одну картку».

Також депутат заявив, що підготує запит до Генеральної прокуратури і Служби безпеки України для вивчення всіх обставин цієї фальсифікації.

26 грудня Верховна Рада проголосувала за бюджет на 2009 рік 226-ма голосами при необхідних мінімальних 226 голосів. За цей документ проголосували всі картки депутатів від БЮТ, у тому числі й Ігора Рибакова.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG