Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко і Путін зустрінуться цього місяця


Архівна фотографія, 2 жовтня 2009 р.
Архівна фотографія, 2 жовтня 2009 р.

Україна й Росія мають намір провести засідання міжурядового комітету з економічної співпраці наприкінці квітня. Про це повідомила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко сьогодні в Дніпропетровську.

За її словами, такої домовленості досягли під час телефонної розмови двох прем’єрів.

«Ми домовилися, що воно буде проведене десь у районі 20-х чисел (квітня)», – сказала Тимошенко. Вона зазначила, що одним із питань засідання стане співпраця двох країн у ракетно-космічній галузі, і наголосила, що на виїзному засіданні уряд «розблокував співпрацю» з Росією в цій сфері.

Крім того, за словами Прем’єра, під час розмови з російським колегою Володимиром Путіним їй вдалося залагодити розбіжності, що виникли після брюссельської конференції з модернізації української газотранспортної системи (ГТС).

«Ми з’ясували, що ми партнери в модернізації газотранспортної системи. Ми вважаємо, що питання зняте і ми можемо далі працювати», – заявила Тимошенко.

Прем’єр мала намір відвідати Москву для участі в засіданні міжурядового комітету з економічної співпраці 8 квітня.

Однак після конференції з модернізації української ГТС 23 березня, яке російська сторона залишила на знак протесту, Кремль вирішив відкласти засідання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG