Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокурор: Ющенко був навмисно отруєний


Віктор Ющенко перед черговою госпіталізацією, 12 грудня 2004 р.
Віктор Ющенко перед черговою госпіталізацією, 12 грудня 2004 р.

Віктор Ющенко, перебуваючи у статусі кандидата в Президенти, був навмисно отруєний діоксином, заявив Генеральний прокурор України Олександр Медведько.

«Це підтверджується об’єктивно судово-медичною експертизою, опитуванням свідків», – зазначив Медведько сьогодні в інтерв’ю журналістам в Києві.

Водночас, за словами Генпрокурора, наразі його відомство не може сказати, «що встановлено злочинців, що їх притягнуто до відповідальності». І тому «час від часу з вуст політиків, народних депутатів звучить інформація, що кримінальна справа не розслідується, що має місце фальсифікація фактів отруєння».

«Справа розслідується згідно з чинним законодавством. Відпрацьовуються всі версії», – заявив Генеральний прокурор.

Він нагадав, що були розглянуті всі версії отруєння, зокрема, можливість отруєння в результаті косметологічних операцій, харчового отруєння, використання стовбурових клітин. «Все це (розгляд версій) ми виконали. Все це не знайшло свого підтвердження», – заявив Медведько.

Тимчасова слідча комісія парламенту з розслідування обставин отруєння Ющенка в 2004 році днями закликала Генпрокуратуру й Службу безпеки порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації отруєння його діоксином.

Президент називає заяви про фальсифікацію отруєння – передвиборчими спекуляціями.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG