Доступність посилання

ТОП новини

Чиновники хочуть оподаткувати коридори і санвузли (преса)


Київ – В Україні хочуть оподаткувати нежитлові приміщення: ванні кімнати, коридори, балкони і санвузли. Як інформують «Ізвєстія в Україні», в парламент надійшов законопроект, що регламентує ціну «зайвих» метрів. Чиновники запевняють, що це допоможе збирати додаткові гроші з власників розкішних апартаментів із просторим холом замість коридору або сауною під виглядом ванни. Однак, на думку експертів видання, проект потребує доробок. В нинішньому вигляді новий податок вдарить по багатодітних сім’ях, а заможні громадяни легко зможуть його обійти.

Сьогодні всіх, хто проявляє свою незгоду з тими чи іншими діями влади, рівняють під один гребінець, відразу записуючи до політичних прихильників Тимошенко. Хоча, зауважує газета «День», це далеко не завжди так. До того ж це значно зменшує шанс на появу альтернативи, бо для неї навіть не передбачено ніші. Тільки «або-або». І жодних альтернативних варіантів. Видання цікавиться: чи зробила висновки опозиція у зв’язку з буремними подіями останнього року? Бо саме від цього, на думку газетярів, значною мірою залежатиме здатність формувати списки – демократичним шляхом, із залученням найкращих сил на місцях, чи за критерієм того, хто принесе більший чемодан грошей. Заголовок статті – «До кінця місяця КОД обіцяє визначитися із кандидатами».

Наступного пленарного тижня Верховна Рада України може ухвалити Трудовий кодекс. Як стверджує газета «День», депутатам знадобилося 10 років, щоб узаконити абсолютну залежність робітників від роботодавців. Громадськість уже приготувалася дати гучний супровід голосуванню. Експерт видання переконаний, що першою причиною, яка повинна спонукати українців оголосити бойкот ухваленню Трудового кодексу є те, що в часи кризи не можна змінювати трудове законодавство, бо тоді легко можна спекулювати на темі важкої ситуації на підприємствах, переконуючи людей, що треба затягнути паски і ще трішки потерпіти.

Україна всупереч скепсису екологів-лобістів із «газпромівським» акцентом таки приступила до розробки сланцевого газу. Вже визначені компанії, які видобуватимуть газ на території України. Реальні результати робота може дати не раніше, ніж за 6–8 років, а собівартість тисячі кубометрів пального становитиме близько 300 доларів. Таким чином, як зауважує газета «Україна молода», запаси українського сланцевого газу можуть стати знаряддям тиску на незговірливий «Газпром» і таки виторгувати у нього знижку. Стаття називається «Обнадійливе шипіння надр».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG