Доступність посилання

ТОП новини

Захоплені державні установи мають бути звільнені – Колесніченко


Вадим Колесніченко
Вадим Колесніченко
Київ – Підстав для запровадження надзвичайного стану у Києві немає. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко. Те, що зараз відбувається в українській столиці, він називає штучною провокацією і каже, що державні установи (йдеться про КМДА та Будинок профспілок, які зараз контролюють опозиціонери) мають бути звільнені.

– Як події, що зараз відбуваються у центрі Києва, оцінює Партія регіонів?

– Я не можу висловлювати позицію Партії регіонів, оскільки з цього приводу не було ні з’їзду, ні конференції. Але мирні акції мають бути підтримані і вітаються, Але коли йде порушення Конституції і загроза виконанню діючого законодавства, це має бути припинено у спосіб, який є у влади.

– Тобто, пане Колесніченко, якими зараз можуть бути дії влади?

– Дії у відповідності з Конституцією і чинним законодавством. Захоплені державні установи мають бути звільнені. Злочинці мають бути за ґратами, а організатори цього злочинного путчу мають сідати за стіл переговорів, тому що вони несуть персональну відповідальність за всіх травмованих і матеріальні збитки, які отримала столиця і Україна.

Захоплені державні установи мають бути звільнені. Злочинці мають бути за ґратами, а організатори цього злочинного путчу мають сідати за стіл переговорів
Вадим Колесніченко
– Чи може бути запроваджений надзвичайний стан?

– Я не бачу зараз підстав, тому що це локальне заворушення, інспіроване, проводиться у центрі Києва. По державі цього немає. І Київ, на півкілометра відійдіть від Майдану і побачите, що працюють крамниці, ресторани, каже, кінотеатри… Скрізь люди спокійно живуть своїм життям. Немає надзвичайного стану. Є штучна провокація, яку зробили представники опозиції, які розуміють, що у них більше не буде шансів колись захопити владу.

Немає надзвичайного стану. Є штучна провокація
Вадим Колесніченко
– Чому мовчить президент?

– А що президент має казати? Коли бандити порушують законодавство і хочуть захопити державну установу, то що з цього приводу президент має робити якісь звернення? Це що, державна подія? А про що вести переговори з бандитами, які нападають на працівників міліції і хочуть захопити державну установу? Про що тут казати? Вони мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Які різні думки з цього приводу можуть бути? Жодних різних думок не може бути з цього приводу.

– Хотіла б уточнити, кого саме Ви називаєте бандитами?

– Хто нападає на працівника міліції? Бандит. У законі чітко вказано, що його чіпати навіть рукою не можна.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG