Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Марш рівності та його противники – хто досяг мети?


Марш рівності у Києві, 18 червня 2017 року
Марш рівності у Києві, 18 червня 2017 року

За «країну для всіх»

Проти дискримінації і за «країну для всіх». Під таким гаслом кілька тисяч людей під веселковими прапорами пройшли центром Києва у неділю. Марш рівності – це завершальна акція міжнародного форуму «КиївПрайд-2017», який відбувається щороку із 2012-го.

Марш рівності у Києві. Вимога: «Країна для всіх!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Коротко про підсумки:

  • Марш тривав більш ніж годину. Участь у ньому, за підрахунками поліції, взяли близько 2,5 тисячі людей. Про їхню безпеку дбали 5500 правоохоронців. Супротивників акції було близько сотні осіб.
  • Під час маршу поліція затримала шістьох супротивників акції, які намагалися прорватися через кордон силовиків, потім їх відпустили. Через кілька годин після завершення ходи стався напад на двох активістів: постраждалих доставили до лікарні, нападника – затримали. Під час проведення акції двоє поліцейських зазнали легких травм.
Супротивники маршу намагаються заблокувати хід колони
Супротивники маршу намагаються заблокувати хід колони

Загалом, за словами організаторів, цього року хода минула відносно спокійно, навіть вдалося збільшити довжину маршруту до понад кілометра. Між тим, деякі супротивники проведення ЛГБТІ-акцій в українській столиці, які також паралельно проводили свій мітинг у парку Шевченка, заявили, що своєї мети досягли, а організатори маршу «загнали себе в гетто». Як це було, читайте та дивіться за лінками.

На черзі новини:

У гостях у міністра фінансів

Бюджет-2017 – «проїдання» чи «розвитку»? Чому в ньому не вистачає коштів на субсидії та що з цим робитимуть? Куди йдуть «гроші Януковича», якщо не в бюджет? Чим пишається міністр фінансів Олександр Данилюк, чи збирається звільнятися та що можна знайти в його кабінеті замість президентського портрета? Читайте в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Алко- та секстуризм у Львові

Торік Львів відвідали, за даними міської ради, близько двох мільйонів туристів. Більшість гостей – із українських міст. Однак останнім часом дедалі більше туристів почали приїжджати з сусідньої Польщі. Та чи місто у гонитві за масовістю не втрачає своєї ідентичності і не відходить на маргінес? Чи на такий розвиток туризму очікували львів’яни і що він дає городянам? Який туризм домінує у Львові і на якого туриста розраховує місцевий бізнес? Чому у Львові набирають обертів алко- та секстуризм, читайте в матеріалі.

Жителі окупованого Донбасу і День Росії

Із Західної України рухаємося до східної її частини. Народні гуляння з нагоди Дня Росії не обійшли стороною окупований Донбас. На окупованій частині Донецької та Луганської областей цей день відзначили «Російською пробіжкою», «Богатирськими іграми», триколорами і флешмобами. «Донбас.Реалії» дізнавалися, чи у всіх мешканців окупованих міст однаково святковий настрій і чи є чому насправді радіти місцевим жителям.

Життя у візку – не вирок

А на завершення – репортаж із Європи, який доводить, що життя у візку – не вирок. Дев’ять мільйонів людей з інвалідністю, які живуть у Німеччині, на утримання яких держава витрачає мільярди євро, можуть це підтвердити. Про те, як влада Німеччини заохочує людей з інвалідністю жити самостійно – в останньому лінку на сьогодні.

Навіть якщо шлях обіцяє бути важким, рухайтеся далі!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG