Доступність посилання

ТОП новини

Екстрені відключення світла в Києві скасовані, частина Одещини знеструмлена – «ДТЕК»


В Одеській області ракетна атака пошкодила об’єкти енергетичної інфраструктури, зазначає енергопостачальна компанія (фото ілюстраційне)
В Одеській області ракетна атака пошкодила об’єкти енергетичної інфраструктури, зазначає енергопостачальна компанія (фото ілюстраційне)

У Києві загалом скасовані екстрені відключення світла, повідомляє енергопостачальна компанія «ДТЕК» після того, як такі відключення були анонсовані вранці 9 березня на тлі російської масованої атаки.

«Київ: скасовані екстрені відключення світла. Однак через перенавантаження однієї з ліній екстрені відключення ще діють в частині Голосіївського, Солом’янського та Святошинського районів», – йдеться в повідомленні.

Відключення також скасували в Київській та Дніпропетровській областях. Натомість в Одеській області ракетна атака пошкодила об’єкти енергетичної інфраструктури.

«Через це вночі була знеструмлена частина Одещини. Ремонтні бригади «Укренерго» та ДТЕК вже ліквідовують наслідки обстрілів. Допоки триватиме відновлення енергосистеми, світло постачатиметься відповідно до графіків стабілізаційних відключень, які розміщені на сайті», – додає «ДТЕК».

Читайте також: Російські війська здійснили 81 ракетний пуск по Україні вночі – Залужний

Раніше енергетики анонсували екстрені відключення світла в Києві. За даними мера Віталія Кличка, внаслідок ракетної атаки в четвер близько 15% споживачів у столиці лишалися без електроенергії.

Російські війська завдали вночі і удосвіта 9 березня масованого удару по Україні. Є влучання в Києві, Житомирі, на Одещині та Харківщині, Дніпропетровщині. У столиці відомо про двох постраждалих. У Львівській області через ракету по житловому сектору загинули четверо людей. У Дніпропетровській області одна людина загинула і двоє поранені. У регіонах є обмеження в енергопостачанні. Повідомлялося про затримки поїздів.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG