Доступність посилання

ТОП новини

Політолог Олександр Дергачов: “Тепер російське посольство в Україні буде економічним посольством… яке буде реалізовувати дуже прагматичні цілі”


Політолог Олександр Дергачов: “Тепер російське посольство в Україні буде економічним посольством… яке буде реалізовувати дуже прагматичні цілі”

Київ, 10 травня 2001 – Президент Росії Володимир Путін призначив Віктора Чорномирдіна послом Росії в Україні, а також спецпредставником президента Росії з розвитку російсько-українських торгово-економічних зв’язків.

Політолог Олександр Дергачов спеціально для Радіо “Свобода” прокоментував цю подію:

Говорить Олександр Дергачов:

“Дуже важко коментувати таке дипломатичне призначення, коли йдеться про пана Чорномирдіна. Він, звичайно, дуже досвідчена людина, але в певній сфері, і має дуже виразний імідж. І можна зрозуміти, що такого специфічного представника знайшли для того, щоб розвивати дуже специфічні відносини між Україною і Росією. Передовсім, йдеться про те, що значну вагу в українсько-російських стосунках матиме неформальний бік, особисті зв’язки Чорномирдіна і його наближеність до тих російських структур, які мають дуже великий вплив в Україні.

Тепер російське посольство в Україні буде економічним посольством. Це посольство, яке буде реалізовувати дуже прагматичні цілі, і Україні доведеться шукати якісь нестандартні підходи, щоб вести і надалі в нормальному руслі співпрацю з північним сусідом. Мені здається, що Чорномирдін буде абсолютно унікальною фігурою на подібній посаді. Це буде, безумовно, феномен. Але з ним навряд можна пов’язувати вихід стосунків наших двох країн, по-перше, просто з пострадянського періоду, по-друге, до європейських стандартів. Але таке призначення, виходячи з ситуації в Україні, можна зрозуміти.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG