Доступність посилання

ТОП новини

Білоруський президент Аляксандр Лукашенка заявив, що йому не треба передвиборчої підтримки від російського колеги, бо це дало б йому більше мінусів, ниж плюсів


Білоруський президент Аляксандр Лукашенка заявив, що йому не треба передвиборчої підтримки від російського колеги, бо це дало б йому більше мінусів, ниж плюсів

Мінськ, 22 червня 2001 - Президент Лукашенка сказав цієї п’ятниці, що він ниіколи не просив та не збирається просити підтримки напередодні білоруських президентських виборів від свого російського колеги Владіміра Путіна або прем’єр-міністра Росії Михайла Касяьнова.

“По-перше, мені це не треба. По-друге, я не маю сумнівів у позиції Путіна”, - заявив Аляксандр Лукашенка й додав, що переконаний в зацікавленості Кремля в його переобранні цього вересня.

За словами Лукашенки, він просив Путіна не робити публічних заяв про підтримку нинішнього президента Білорусі на виборах. Аляксандр Лукашенка вважає, що в теперішніх політичних умовах заява Владіміра Путіна про його підтримку, цитую, “принесло б більше мінусів, ніж плюсів”.

Цю досить різку заяву на адресу російського президента Лукашенка зробив після вчорашнього ефіру програми “Время” першого телеканалу ОРТ, де автор рубрики “Однако” Максим Соколов назвав його “президентом Лукою” та “союзничком”. Соколов також заявив, цитую: “Москва позбулася ідеї фікс і розставила акценти таким чином, що коли Лукашенку щось треба, то нехай скаже, будемо розмовляти, а нам від нього, власно, нічого й не потрібно. З вами добре, а без вас теж непогано”.

Максим Соколов наголосив, що Кремль навмисно не підтримує президента Лукашенку саме в той час, коли йому це найбільш потрібно, оскільки до вибрів залишилося два з половиною місяці.

У програмі “Время” також показали фрагмент інтерв’ю Аляксандра Лукашенки, який заявив: “Я вважаю, що в цей момент, як це прийнято в Росії казати, “мочити” свого союзника, де попало й по чому попало, - нецивілізовано й некрасиво”.

У телекомпанії ОРТ мені неофіційно сказали, що саме посилання Лукашенки на слово “мочити” викликало обурення Кремля та обумовило дуже різкий тон коментарів у програмі “Время”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG