Доступність посилання

ТОП новини

Ігор Осташ: “МЗС України в оцінках роботи українських парламентаріїв в ОБСЄ висловлює неповагу”


Ігор Осташ: “МЗС України в оцінках роботи українських парламентаріїв в ОБСЄ висловлює неповагу”

Київ, 12 липня 2001 - Віце-президент Парламентської Асамблеї ОБСЄ, член української парламентської делегації в ОБСЄ Ігор Осташ вважає, що Міністерство закордонних справ України у своїх оцінках роботи українських парламентаріїв в ОБСЄ висловлює неповагу. Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій результатам 10 сесії Парламентської Асамблеї ОБСЄ в Парижі.

Нагадаємо, що 8 липня в Парижі 10 сесія ПА ОБСЄ ухвалила резолюцію, в якій політична та економічна ситуація в Україні оцінюється як дуже тривожна і нестабільна. За словами Ігоря Осташа, Парламентська Асамблея висловила стурбованість з приводу того, що українська влада чинить перешкоди у розслідуванні вбивства Георгія Гонгадзе, а процеси демократизації набувають зворотного напрямку.

Організація з безпеки та співробітництва в Європі у цьому зв’язку закликала українську владу відновити розслідування смерті Георгія Гонгадзе , а президенту Леоніду Кучмі рекомендувала відновити проведення політичних та економічних реформ.

У міністерстві закордонних справ України такий зміст документа викликав невдоволення. Керівник прес-служби МЗС Сергій Бородинков 10 липня заявив, що положення “ резолюції є явно необ’єктивними, упередженими і такими, що не сприяють зміцненню політичного спокою в українському суспільстві”. Він також висловив переконання, що ОБСЄ спізнилося зі своїми рекомендаціями в часі, і не є актуальними для нинішньої політичної і економічної ситуації в Україні.

Представник українського зовнішньополітичного відомства також критикує позицію членів парламентської делегації України , яку вони займали під час розгляду українського питання на сесії , зокрема, за те, що вони не зняли резолюцію з порядку денного, не брали участі в обговоренні документа та утрималися під час голосування .

Ігор Осташ, в свою чергу, назвав таку оцінку представника МЗС як вияв неповаги до національної делегації України в ОБСЄ.

Він наголосив, що українська парламентська делегація в ОБСЄ готова співпрацювати з Міністерством закордонних справ на поліпшення іміджу України у світі, однак поведінку своїх колег на сесії вважає адекватною.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG