Доступність посилання

ТОП новини

«Я не захворів сибіркою…», - заявив журналістам Президент США Джордж Буш


«Я не захворів сибіркою…», - заявив журналістам Президент США Джордж Буш

Прага, 24 жовтня 2001 року - Президент США Джордж Буш у вівторок на зустрічі з журналістами заявив, що влада Сполучених Штатів «напружено працює над тим, аби виявити і притягнути до відповідальності» винних у скоєнні нинішніх актів біотероризму.

Офіційний представник американської адміністрації Арі Флайшер розповів, що спори сибірки (антраксу) були виявлені у поштовому посланні на адресу Білого дому. Але, їх вчасно виявили фахівці військового об’єкту, де переглядають кореспонденцію, адресовану представникам Білого дому. І, таким чином, послання з бацилою сибірки не потрапило до резиденції президента.

Співробітники таємної служби, які відповідають за безпеку президента США, повідомили, що це послання пройшло через розташований у Вашингтоні сортувальний пункт Брентвуд. Двоє працівників цього поштового відділення днями померли від легеневої форми сибірки, а ще двоє проходять курс лікування від цієї хвороби.

Представники засобів масової інформації поцікавилися у Президента США Джорджа Буша, чи проходив він особисто медичний огляд, у зв’язку з останніми подіями, та чи не приймає часом антибіотиков для запобігання хвороби. На це американський президент відповів: «Перш за все, я не захворів сибіркою… і … це тяжко для американців уявити, якими злими є ті люди, котрі поширюють цю хворобу», – зауважив Джордж Буш. Він також наголосив: «Ми є народом, який має сильне почуття вартостей, ми цінуємо життя. І ми вказуємо на тих осіб, які намагаються тероризувати нашу країну, чи відбирати людські життя. Ті особи зазнають поразки. Наша країна досить сильна і не змириться з тим, аби терористи відбирали життя наших громадян», – заявив Президент США Джордж Буш.

Тим часом Конгрес Сполучених Штатів у вівторок відновив свою роботу, після кількох днів перерви, що була пов’язана з випадками виявлення в його робочих приміщеннях бактерій сибірки. Щоправда, відкрито лише центральну будівлю Конгресу, де знаходяться зали для засідань обидвох палат. А в чотирьох інших приміщеннях Конгресу й досі триває робота з дезинфекції. За повідомленням агентства «Ройтер», ці приміщення будуть заповнені газом для знешкодження можливих бацил сибірки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG