Доступність посилання

ТОП новини

“Яблуко” в Одесі проти ПДВ...


“Яблуко” в Одесі проти ПДВ...

Одеса, 29 жовтня 2001 - В Одесі обласна організація української партії “Яблуко” провела пікетування будинку податкової адміністрації. Акцію проведено під гаслом “Ні - податку на додану вартість”.

Цікаво те, що у пікетуванні організованому партією “Яблуко” брали участь переважно молоді люди, віком до 25 років. Пікет було проведено в рамках всеукраїнської акції, мета якої звернути увагу громадськості на необхідність зменшення податків, і в першу чергу – до скасування податку на додану вартість, який складає п’яту частину вартості на всі товари та послуги, і при цьому, практично не збагачує державний бюджет.

Згідно зі статистикою, прибуток від нього минулого року склав лише 200 мільйонів гривень, тобто приблизно 5 гривень на кожного громадянина України. Саме тому, на думку голови одеської обласної організації української партії “Яблуко” Дмитра Шпинарьова, скасування податку на додану вартість можна порівняти зі збільшенням всіх заробітних плат, пенсій одразу на 20 відсотків.

“Ми виступаємо не проти податкової адміністрації чи її працівників, які виконують службові обов”язки. Ми проти цього Закону. Якщо податок цей буде не скасовано, але хоча б зменшено – це вже буде великою перемогою “Яблука” та всіх громадян України” – зазначив пан Шпинарьов.

Біля пікетуючи було встановлено пугало домашньої тварини з надписом на ній ”Олігарх”. Її символічно “годували” п’ятою частиною яблука яка символізує податок на додану вартість.

Головне гасло учасників пікету в Одесі було таким: “Податок на додану вартість – це крайня підлість”.

Серед звичайних мешканців Одеси було поширено листівки та звернення з пропозицією долучитися до всеукраїнської акції протесту проти податків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG