Доступність посилання

ТОП новини

Де Бін Ладен? В деяких країнах він з’явиться сьогодні на святкуванні Дня усіх святих


Де Бін Ладен? В деяких країнах він з’явиться сьогодні на святкуванні Дня усіх святих

Прага, 31 жовтня 2001 ― У той час як Сполучені Штати полюють на справжнього Усаму Бін Ладена, гумові маски з обличчям ненависного терориста начіплять сьогодні на себе тисячі жартівників від північної Ірландії до Мексики. Вони святкуватимуть День усіх святих, який на Заході називають “Галлоуін”. Американці справедливо обурюватимуться костюмами Бін Ладена, але за тією ж американською традицією, невід’ємним атрибутом Галлоуіна є шокуючий костюм, несподіванка і чорний гумор.

Мексиканська костюмна компанія продає повний костюм Бін Ладена разом із гумовою маскою бородатого терориста за 33 долари. Звісно, такий костюм не продається в Америці. У Північній Ірландії – країні, що відома своїми чорними жартами, продавці костюмів розповідають про шалений попит на арабське вбрання. У тамтешніх крамницях брак масок з обличчям Джорджа Буша й Усами Бін Ладена. Репортер агенства Асошіейтед Прес у Белфасті повідомляє, що напередодні Галлоуіна у місті було не дістати такої маски, хоча ціна її 40 доларів кожна.

У Бразилії засилля костюмів терористів очікують не лише під час сьогоднішніх святкувань, а й на карнавалі в лютому у Ріо-де- Жанейро. Проте, у Сингапурі, попит на Бін Ладена відсутній - хітом Галлоуіна залишається костюм відьми. А от у Канаді й Шотландії сьогодні вбиратимуться у поліцейський однострій та пожежників на знак солідарності з офіцерами, що загинули під руїнами Нью-Йоркських хмарочосів.

Враховуючи загальну атмосферу неспокою у світі пов’язану з Бін Ладеном й трагедією 11 вересня, яку він ймовірно спланував, більшість людей справедливо вважатимуть перевдягання у терориста просто поганим смаком.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG