Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт навколо об’єднання “Машпроект” у Миколаєві


Конфлікт навколо об’єднання “Машпроект” у Миколаєві

Одеса, 9 листопада 2001 - У Миколаєві проведено Конференцію трудового колективу наукового виробничого об’єднання “Машпроект”. Її учасники засудили наміри Міністерства промисловості щодо планів пов’язаних з об’єднанням “Машпроекту” зі ще одним виробничим об’єднанням “Зоря”.

На Конференції було наголошено, що у разі злиття цих двох підприємств, - зникне науковий комплекс “Машпроекту”, який нині є єдиним в Україні лідером розробок у галузі газотурбінного будування. Саме це підприємство заявило про себе і на міжнародному ринку. Зроблена фахівцями миколаївського “Машпроекту” газова турбина успішно використовується, приміром, партнерами з Канади.

У перспективі є виробництво газотурбінних двигунів “ГТД “ потужністю 110 киловатт.

Отож, на думку працівників виробничого підприємства “Машпроект” – “об’єднання з “Зорею” є економічною диверсією проти цих двох підприємств та проти економіки України в цілому”.

На проблему, яка виникла у Миколаєві, звертав увагу Президента України у своєму листі і Голова Народного Руху України, народний депутат України Генадій Удовенко. Але, нажаль, пан Президент не відреагував належним чином на висловлені у листі пропозиції.

За словами Голови миколаївської крайової організації Народного Руху України Юрія Діденка:

“Все це є ініціативою обласної держадміністрації, яка ще у квітні 2001 року у своїй аналітичній записці зазначила, що першим етапом має бути об’єднання цих двох підприємств, а наступним - продаж контрольного пакету акцій виробничого об’єднання “Зоря”.

Ми знаємо, що на початку року, було намагання купити виробниче об’єднання “Зоря” за 100 мільйонів, в той час коли лише на його складах було у кілька разів дороща продукція.

Це була московська фірма. І нині триває продовження цієї ж політики, тільки вони хочуть долучити сюди і “Машпроект”, повністю знищивши український інтелектуал, який є потужним у цьому напрямку.

Україна, в особі “Машпроекту” одна з п’яти держав світу, яка має перспективні розробки у галузі газобудування”.

Тим часом, конфлікт навколо наукового виробничого об’єднання “Машпроект” у Миколаєві триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG