Доступність посилання

ТОП новини

Київ у партійній блокаді


Київ у партійній блокаді

Київ, 24 грудня 2001 - Минулого вік-енду Київ перебував у “блокаді”. Але не економічній чи військовій, а партійній. Політичні партії на своїх з’їздах творили передвиборчі блоки.

На з’їзді партії “Реформи і порядок” її голова Віктор Пинзеник запевняв своїх одно партійців, що перейменовувати партію на “Спокій і процвітання” ще зарано. Підтвердивши свою участь у блоці Віктора Ющенка “Наша Україна”, “порядні реформатори” наголошували, що вже нині потрібно перетворювати цей блок в єдину потужну політичну партію. Проте, як схрестити їжака з вужем залишається загадкою.

На другому етапі третього з‘їзду Української партії “Єдність” міський голова Києва і партійний лідер Олександр Омельченко був схожий не на будівельника, а на агронома. Він наголошував, що його однопартійці не яблука розбрату і не заморські ананаси. Тобто, ворогами “Єдності” Олександр Омельченко назвав партію СДПУ(О) і “Яблуко”, а союзниками, з якими буде створено спільний блок -Соціал-демократичний союз і партію “Справедливість”.

Перепрошую за каламбур, але партія “Демократичний союз” своїм союзником обрала Демократичну партію. Колишні найближчі соратники президента України Леоніда Кучми на з‘їзді свого патрона згадували рідко, а серед членів першої п‘ятірки були названі лише двоє: голова партії Володимир Горбулін і журналіст В’ячеслав Піховшек.

А голова відверто опозиційної партії “Батьківщина Юлія Тимошенко обіцяної п‘ятірки так і не назвала, але оголосила про підписання угоди щодо створення блоку свого імені. Крім її “Батьківщини”, до “Б‘юті” увійшли соціал-демократи Василя Онопенка, УРП і партія “Собор”.

Оголосила про свій блок і Прогресивна соціалістка Наталія Вітренко. Вона блокується з партією освітян.

Її колишній соратник по партії, голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз, в союзники запросив Партію Захисту інтересів селян і Всеукраїнську партію трудящих. Крім нього, до першої п‘ятірки увійшли народні депутати Іван Бокий і Валентина Семенюк, та головні редактори: газети “Грані” Юрій Луценко і “Сільських вістей” Іван Сподаренко. Творення блоків триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG