Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода слова» на прикладі Миколаївщини


«Свобода слова» на прикладі Миколаївщини

Одеса, 21 лютого 2002 - У боротьбі зі свободою слова влада на Миколаївщині активізувалася саме напередодні парламентських виборів 2002 року. Нині у регіоні відбувається таке, про що навіть подумати раніше не могли. У всіх випадках жертвам утисків складнощі пояснюють “технічними причинами”.

Свободу слова і ставлення місцевої влади до демократії у Миколаївській області яскраво проілюстрували підсумки візиту Віктора Ющенка. Досить лише сказати, що вперше в історії обласного телебачення, за поять хвилин до початку прямого ефіру за участю Віктора Ющенка – телевізійний ефір було вимкнено. Мешканці Миколаївщини протягом 20 хвилин спостерігали на екранах телевізорів, на всі телеканалах, одне мерехтіння.

Лише наполегливість Віктора Ющенка і готовність його вийти в прямий ефір пізніше – змінили ситуацію. Чиновники похитнулися і “технічні проблеми” на телебаченні було усунено, а пан Ющенко мав можливість поспілкуватися з виборцями.

На думку активістів блоку “Наша Україна”, регіональна влада повністю залучила до боротьби з опозицією адміністративний ресурс, тисне на незалежні засоби масової інформації.

Проблеми нині має і всеукраїнська газета “Український Південь”, яка видається у Миколаєві.

За словами її головного редактора Юрія Діденка, “лише частину накладу газети зі звітом про перебування в області Віктора Ющенка було віддруковано. Після ознайомлення з матеріалами газети обласного керівництва, прихильного до блоку “За єдину Україну”, друк другої частини накладу газети було припинено знову ж таки “внаслідок технічних проблем”.

Причини негараздів Юрій Діденко пояснив таким чином:

“Газета постійно подає матеріали не лише з Миколаєва, але і з Одеси та Херсона. Ми намагаємося об’єктивно висвітлювати реалії які сьогодні маємо у нашому житті. У більшості випадків це не подобається владним чиновникам, які чинять будь які перешкоди з метою зриву виходу у світ української за духом і мовою газети “Український Південь”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG