Доступність посилання

ТОП новини

На Миколаївщині влада сприяє СДПУ \о\ та блоку “За єду”


На Миколаївщині влада сприяє СДПУ \о\ та блоку “За єду”

Одеса, 20 березня 2002 - На Миколаївщині виборча кампанія мало чим відрізняється від інших регіонів України. І тут всі переваги має виборчий блок “За єдину Україну”. Протести опозиції, з приводу численних порушень, постійно ігноруються.

Інтернет-сайт всеукраїнського громадського центру моніторингу у одній з останніх публікацій присвячених Миколаївщині пише, що найактивніше у позитивно-нейтральному дусі засоби масової інформації регіону висвітлювали діяльність політичних партій – СДПУ \о\ та “Жінки за майбутнє”, а серед блоків – “За єдину Україну”. Особливо активним тут виглядає голова облдержадміністрації Олексій Гаркуша.

Моніторинг було проведено обласним комітетом “Рівність можливостей”.

Показовою в регіоні є ситуація у Заводському виборчому окрузі. Тут мандат, серед інших, виборює кандидат у народні депутати України, член Партії промисловців Віктор Лисицький.

“Влада створює найкращі умови для спілкування з виборцями лише одному кандидату у народні депутати. Всі інші є за межами цього інформаційного простору і намагаються пробитися в нього власноруч.

На Чорноморському суднобудівному заводі, одному з кандидатів, якому вони активно сприяють, це - Михайло Рихальський, заступник голови обласної держадміністрації, надали можливість одноосібно зустрітися з трудовими колективами чотири разу. У цей же час інші кандидати практично не мають можливості зустрітись з трудовими колективами Чорноморського заводу.

Більш того, збирали ректорів вузів, в тому числі і приватних, і попередили, що лише шановний пан Рихальський має бути у цих вузах. Його портрети є у всіх навчальних закладах. Іншим дорога туди закрита...”

У 128 Заводському виборчому окрузі, за словами Віктора Лисицького, говорити про демократичні вибори не доводиться. “У інших округах ситуація є подібною, бо коли глядач вмикає обласне телебачення йому здається що триває своєрідна “есдекіада”, або всі мешканці Миколаївської області люблять лише один передвиборчий блок. Його назва - “За єдину Україну””.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG