Доступність посилання

ТОП новини

Європейський парламент уже вдруге відхиляє проект Єврокомісії про надання лідерам Палестинської автономії фінансово-технічну допомогу у розмірі 8 мільйонів доларів


Європейський парламент уже вдруге відхиляє проект Єврокомісії про надання лідерам Палестинської автономії фінансово-технічну допомогу у розмірі 8 мільйонів доларів

Брюссель, 8 липня 2002 - Вищезгадана допомога планується для відбудови водопостачальної інфраструктури, електрозв’язку та зв’язку телекомунікаційного.

Парламентарі мотивують свою відмову тим, що на близькому сході конфлікт ще далекий від вирішення, і якщо фахівці з Європи на гроші ЄС і відремонтують на палестинських територіях необхідні інфраструктури, то де гарантії, що знову не відбудеться, якийсь черговий теракт і вісім мільйонів доларів знову не перетворяться в купу металобрухту. Натомість Європарламент запропонував інші пропозиції щодо цієї теми.

Відхиливши пропозицію Єврокомісії надати негайно палестинському керівництву технічно-фінансову допомогу для відбудови водопостачальної мережі та каналізаційної мережі, комунікаційної інфраструктури на суму 8 мільйонів доларів. Але разом Із тим члени Європейського парламенту одностайно погодились надати палестинцям гуманітарно-медичну допомогу. Тобто тут слід розрізняти фінансово-технічну допомогу - це гроші і кваліфіковані фахівці та їх зарплатня - від медично-гуманітарної допомоги, а це медикаменти, харчі, одяг.

Щодо фінансово-технічної допомоги палестинцям то деякі члени Європейського Парламенту (зокрема представники правого крила) припускають, що деякі особи з оточення лідера палестинців Ясира Арафата не позбавлене корумпованості.

Аби, якось дипломатично розв’язати цю дилему, голова Європейського Парламенту Пат Кокс пригадав практику фінансово-технічної допомоги Боснії – Герцеговині та Косово. Коли така ж допомога не звалювалася на плечі лише Євросоюзу а до неї долучилися Міжнародний Валютний Фонд, Всесвітній Банк, Велика Сімка, Європейський союз та інші міжнародні донори.

У випадку і з фінансово-технічною допомогою європарламентарі запропонували аналогічну модель, а саме створення міжнародного фонду допомоги у відбудові Палестинської Автономії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG