Доступність посилання

ТОП новини

До Москви прибула зірка світового кінематографу Фанні Ардан, яка виконує роль примадонни світової опери Марії Каллас у фільмі про неї на московському Міжнародному кінофестивалі (20-29 червня)


Віталій Портников До Москви прибула зірка світового кінематографу Фанні Ардан, яка виконує роль примадонни світової опери Марії Каллас у фільмі про неї на московському Міжнародному кінофестивалі (20-29 червня)

Москва, 27 червня 2003 – У Москві цими днями говорять знову про примадонну світової опери Марію Каллас. До російської столиці прибула зірка світового кінематографу Фанні Ардан, яка виконує роль співачки у фільмі про цю видатну примадонну. Саме пані Ардан стане головною постаттю на закритті 25-го московського міжнародного кінофестивалю.

На заходах Московського міжнародного кінофестивалю, як правило, буває чимало відомих у кінематографі людей. Однак, скажімо, прибуття сюди знаменитої зірки минулої зірки минулих часів Джини Лолобріджиди – це скоріше данина честолюбству президента Московського кінофестивалю Микити Михалкова. Пан Михалков – це сива людина, однак, і досі не може вирішити, що ж краще : бути талановитим режисером і актором, улюбленцем будь-якої влади чи кінематографічним начальником. У час московського кінофестивалю всі ці амплуа можна поєднати. Втім, звісно, для цього потрібний рівень гостей і рівень фільмів. Тому прибуття до Москви Фанні Ардан , зірки французького кінематографу, стало справжньою подією.

Стрічка «Каллас Назавжди», якою закривається Московський міжнародний фестиваль, також є головною подією всіх днів кіно-показів. А сама Фанні Ардан буде нагороджена спеціальним призом із назвою “Вірю” – на честь знаменитого театрального діяча Костянтина Станіславського. До пані Ардан ці нагороди вже отримали на Московському кінофестивалі Джек Ніколсон та Харді Кейтел. Як вважають критики, Фанні Ардан дійсно гідна будь-яких міжнародних нагород. Адже ця муза знаменитого французького режисера Франсуа Трюффо працювала і з Патрісом Леконтом, і з Клодом Лелюшем, і з Етторі Скола, і з Франсуа О’Зоном, а тепер у фільмі про легендарну Марію Каллас працювала із самим Франко Дзефіреллі. «Каллас Назавжди» – це захоплююча історія життя жінки, яка була не тільки найвидатнішою співачкою 20-го сторіччя, але й справжнім його міфом .

Сюжет фільму вважають не хронікальною розповіддю Дзефіреллі про Каллас, а знаком поваги до відомого режисера до співачки, яку він знав багато років. Про справжні причини її смерті він не розповідав,хоча знав про них з самого початку. Пройшло 25 років, і тепер Франко Дзефіреллі вирішив висловитися. Висловитися за допомогою Фанні Ардан.

До речі, спочатку режисер пропонував зіграти роль Каллас гречанці Терезі Стратос, однак вона побоялася такої відповідальності, а Фанні Ардан, яка вже грала Каллас у театрі, не відмовилася, і як вважають, перемогла. Адже Фанні Ардан, як фатальна жінка французького кінематографу, дуже схожа на Марію Каллас, яка була справжньою фатальною жінкою світової опери.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG