Доступність посилання

ТОП новини

Одяг і гардероб для першої леді України - далеко не на першому місці…


Галина Терещук

Львів, 6 травня 2005 року – Схоже на те, що в українському суспільстві починають поступово змінюватися погляди на роботу дизайнерів модного одягу. До багатьох із модельєрів прийшло справжнє визнання. Їхні покази стають усе голоснішими, а представлені роботи – зацікавлюють українську еліту, особливо її жіночу частину. Не секрет, що цьому чи не найбільше прислужилася нинішня перша леді України Катерина Ющенко, яка одягається у сукні та костюми львівського дизайнера.

Про деякі таємниці, пов’язані із вбранням дружини президента, розповідає модельєр першої леді Роксолана Богуцька.

Катерина Ющенко не належить до тих жінок, для яких кількість одягу у шафі займає важливе місце у житті і ставиться до вбрання, як то мовиться, без особливого фанатизму. Однак роль першою леді держави зобов’язує її виглядати на рівні, згідно з вимогами протоколу, але при цьому Катерина Ющенко намагається своїми костюмами чи сукнями продемонструвати елементи багатства українського фольклору.

Разом зі своїм модельєром вони домагаються такого стилю вбрання, щоб здалеку можна було впізнати по костюмах, що це - українська жінка, дружина українського президента: Однозначно, що все що стосується українського мистецтва в одязі ми стараємось використати. Звичайно подаємо це м’яко, обробляємо в сучасних тенденціях, але всі вишиття нитками, бісером, елементи кольору, які притаманні в українській вишивці, використовуємо досить сміливо. Останній костюм, який ми зробили, здалеку видно -український. Саме він оброблений мною у вигляді вечірнього класичного костюму, який складався з сукні і класичної маринарки( піджака),пошитих з білої тоненької тканини і на якій чорного кольору вовняна вишивка, виконана у стилі тернопільської важкої вишивки. У цьому наряді пані Катерина була у Вашингтоні на зустрічі , як розповіла, почула багато компліментів.

Улюбленими кольорами першої леді є пастельні, білий, кремовий, мають бути м’які гарні дорогі тканини, а головне вбрання має пасувати і водночас відповідати рівню зустрічі, презентації: При виборі кольору беремо її улюблені, ті, які її освіжають, їй пасують. Наприклад Катерина Ющенко не любить чорний колір, але по протоколу такий костюм чи сукня мають бути в її гардеробі.

Робота із першою леді України для Роксолани Богуцької сьогодні основна, вона живе між Львовом і Києвом, постійно щось завершують шити, інше уже починають. Аби пошити вбрання пані Ющенко достатньо лише однієї примірки.

Наскільки легко працювати з Катериною Чумаченко, чи легко її переконувати під час роботи на якісь фасони?

Роксолана Богуцька відповіла: Дуже легко і приємно працювати, все що стосується переконань - вони просто не існують, ми знайшли спільні точки дотику. Вона делікатно вміє сказати і поправити.

Зараз Роксолана Богуцька моделює для першої леді України коктейльні сукні і класичні ділові костюми, які матимуть елементи української автентики. Оскільки заплановані численні візити в Україну високих закордонних гостей. Катерина Ющенко супроводжуватиме їхніх дружин у театрах, музеях, на концертах, виставках: Одяг і гардероб у цієї жінки далеко не на першому місці і я розумію чому. Бо її зайнятість, величезні плани стоять на першому місці. А одяг - це просто вимога, на неї дивляться і вона має бути завжди у формі.

Тримає себе у формі і львівський модельєр Роксолана Богуцька, якій нині клієнтів не бракує. Роксолана зізналась, що в один момент зрозуміла, що зірки до неї стали прихильними, а до цього вона йшла важкою щоденною працею.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG