Доступність посилання

ТОП новини

Сирський каже про складну оперативну обстановку на східному напрямку після відвідування позицій ЗСУ


Міністр оборони України Рустем Умєров (посередині) і головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський (праворуч) під час відвідин командних пунктів Оперативно-тактичного угруповання «Донецьк». Донеччина, 13 лютого 2024 року, фото ілюстративне
Міністр оборони України Рустем Умєров (посередині) і головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський (праворуч) під час відвідин командних пунктів Оперативно-тактичного угруповання «Донецьк». Донеччина, 13 лютого 2024 року, фото ілюстративне

Оперативна обстановка на східному фронті залишається складною, російські війська зосередили основні зусилля в районах населених пунктів Терни, Іванівське, Бердичі, Тоненьке, Вербове і Роботине, повідомив головнокомандувач Збройних сил України за результатами поїздки на «напрямок активних дій» військ РФ.

Попри це, населені пункти, які російська армія намагалася захопити, залишаються під контролем ЗСУ, запевнив Сирський.

«Попрацював у двох бригадах, де поступово ускладнюється обстановка і є загроза просування ворожих підрозділів у глибину наших бойових порядків», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський про ситуацію на фронті: краще, ніж було протягом останніх кількох місяців

За його словами, були прийняті рішення щодо посилення резервами, боєприпасами, засобами РЕБ військових частин на східній ділянці фронту.

«Внаслідок високого рівня втрат, – пише Сирський, – активність ворога на інших ділянках фронту помітно знизилась».

Головнокомандувач ЗСУ додав, що за два тижні «жорстких боїв» війська РФ зазнали «надзвичайно високих втрат».

Напередодні президент України Володимир Зеленський після звіту головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського заявив, не наводячи подробиць, що на фронті «є потрібна для України динаміка дій».

Раніше Зеленський заявляв, що українські військові працюють над стабілізацією позицій на фронті в умовах «все ще обмеженого» постачання від партнерів.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що спроба України перехопити у Росії ініціативу на полі бою є оперативно обґрунтованою, але тривалі затримки військової допомоги Заходу, ймовірно, відстрочать ці зусилля Києва.

Наприкінці лютого Bloomberg з посиланням на свої джерела писав, що українські чиновники стурбовані тим, що російський наступ може набрати значних обертів до літа, якщо їхні союзники не збільшать постачання боєприпасів.

Попри це, президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна у 2024 році планує не лише оборонятися, але й готувати новий контрнаступ.

Форум

XS
SM
MD
LG