Доступність посилання

ТОП новини

Єрмак провів розмову з Сійярто щодо зустрічі Зеленського та Орбана


Андрій Єрмак повідомив, що розмова відбулося в продовження розмови президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана
Андрій Єрмак повідомив, що розмова відбулося в продовження розмови президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана

Голова Офісу президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто – про це він повідомив 28 грудня.

За його словами, розмова відбулося в продовження розмови президента Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

«Працюємо над організацією зустрічі двох лідерів у найближчому майбутньому. Також обговорили просування України на євроінтеграційному шляху», – заявив Єрмак.

Сійярто також повідомив про розмову, сказавши, що вона відбулася на виконання угоди, досягнутої кілька тижнів тому. Він додав, що чекає на особисту зустріч у січні. При цьому голова угорського МЗС заявив, що Будапешт не змінить своєї позиції «за мир».

Читайте також: Орбан заявив, що прийняв запрошення Зеленського обговорити надії України на вступ в ЄС

Угорщина послідовно критикує військову допомогу Україні під різними приводами. У жовтні 2023 року Орбан заявив, що ого країна продовжує спілкування з Росією «заради миру».

Наприкінці серпня Віктор Орбан під час інтерв’ю заявив, що Захід має укласти угоду із президентом РФ Володимиром Путіним, яка не передбачатиме повернення окупованого Криму та членство України в НАТО.

У відповідь на це в МЗС заявили, що «Україна не торгує ні своїми територіями, ні своїм суверенітетом».

Угорщина в особі очільника уряду Віктора Орбана і голови дипломатії Петера Сійярта неодноразово демонструвала своє прихильне ставлення до Кремля. Від початку повномасштабного російського вторгнення Будапешт робить заяви, які суперечать загальній позиції ЄС про підтримку України.

Форум

XS
SM
MD
LG