Доступність посилання

ТОП новини

В Ізраїлі, ймовірно, відбуться дострокові парламентські вибори


Ціпі Лівні.
Ціпі Лівні.

Керівник владної партії Ізраїлю «Кадіма», міністр закордонних справ Ціпі Лівні звернулася до президента країни Шимона Переса з проханням про проведення позачергових парламентських виборів.

Лівні підтвердила, що спроби сформувати нову владну коаліцію після відставки звинуваченого в корупції прем’єр-міністра Егуда Ольмерта у вересні не принесли результатів.

Партія «Кадіма», яку очолила Лівні після відставки Ольмерта, має підтримку Партії праці, однак не змогла прийти до згоди з ультраортодоксальною партією «Шас».

«Я заявила президентові, – сказала Лівні після зустрічі з Пересом, – що в ситуації, яка склалася, необхідно провести вибори».

Очікують, що найближчими днями президент Шимон Перес назве дату голосування.


В Ізраїлі не вдалося сформувати коаліцію

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Ціпі Лівні не вдалося домовитися з іншими партіями про формування коаліційного уряду.

Ультрарелігійні рухи на чолі з партією «Шас» як умову для участі в коаліції висувають, серед іншого, гарантії того, що Єрусалим залишиться неподільною столицею Ізраїлю.

Поділ Єрусалима – одна з головних вимог палестинської сторони на мирних переговорах з Ізраїлем.

Лівні заявила, що не може піти на такі «шкідливі для держави» поступки заради створення уряду.

Попередник Ціпі Лівні на посаді керівника партії «Кадіма» Егуд Ольмерт подав у відставку і з голови партії, і з голови уряду після того, як опинився в центрі корупційного скандалу.

Внаслідок внутрішньопартійних виборів Лівні стала лідером «Кадіми» і почала в переговори про формування уряду, які напередодні зайшли в глухий кут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG