Доступність посилання

ТОП новини

Гроші МВФ підуть на виплату закордонних боргів – експерт


Від домовленості з Міжнародним валютним фондом залежить і надходження в Україну нових інвестицій, - переконаний голова Українсько-американської бізнес-ради Морґан Вільямс. На шляху до домовленості, як і раніше, стоять соціальні питання та проблеми бізнес-клімату, заявив в інтерв’ю Голосу Америки американський експерт.

«Як завжди, одна з проблем, внутрішня ціна на газ, яка змушує уряд виплачувати величезні субсидії. Звичайно, також стоїть проблема пенсійного віку та інші проблеми пов’язані з веденням бізнесу. Це все важливі питання. Сподіваюся, що новий уряд, у нових умовах, домовиться з МВФ».

Отримання позички від МВФ має велике значення і для кредитоспроможності України, адже вона має чимало міжнародних боргів, які потрібно виплачувати, - каже американський експерт.

«Уряд позичає не лише у МВФ. Окрім того, приватні українські банки та підприємства позичають гроші за кордоном. Тож, Україна має чимало боргів, які треба виплачувати. Доведеться покривати борги з надходжень до бюджету, з позички МВФ, з нових інвестицій та заробітків. Тож, виплата боргів пов’язана з позитивним бізнес-кліматом, який, в свою чергу, залежить від угоди з Міжнародним валютним фондом».

Великі інвестори не залишать український ринок у разі, якщо Україна не домовиться з МВФ. Однак, у такому випадку, не робитимуть нових капіталовкладень в українську економіку, - переконаний Морґан Вільямс.

(Передрук з «Голосу Америки»)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG