Доступність посилання

ТОП новини

Вручення «Оскарів»-2017 запам’ятається плутаниною з конвертами?


Воррен Бітті (в центрі в профіль) тримає в руках конверт з назвою стрічки-переможця номінації «Найкращий фільм року» – «Місячне сяйво»
Воррен Бітті (в центрі в профіль) тримає в руках конверт з назвою стрічки-переможця номінації «Найкращий фільм року» – «Місячне сяйво»

Цьогорічна церемонія вручення «Оскара», мабуть, найбільше запам’ятається глядачам кінцівкою. Автори «Ла Ла Ленду» вже встигли зрадіти перемозі у категорії «Найкращий фільм», як виявилося, що конверт із назвою цієї стрічки відкрили… помилково. Нагороду ж насправді отримує драма «Місячне сяйво».

Це спричинило чимало хаосу. «Хлопці, вибачте. Ні! Це помилка. «Місячне сяйво»! – це ви перемогли в категорії «Найкращий фільм», – заявив один із продюсерів «Ла Ла Ленду» Джордан Горовіц.

«Це не жарт. Я боюся, що вони прочитали щось не те», – підтримав колегу співпродюсер мюзиклу Марк Платт.

«Ні, це не жарт. «Місячне сяйво» стало найкращою картиною», – повторив Горовіц.

Емма Стоун, яка виграла статуетку «Оскара» за найкращу жіночу роль у фільмі «Ла Ла Ленд», завзято хвалила фільм «Місячне сяйво» після помилки на церемонії.

Емма Стоун: «Місячне сяйво» – один з найкращих фільмів, будь-коли знятих (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:30 0:00

Режисер фільму «Місячне сяйво» Баррі Дженкінс каже, що йому зрозуміло, що достатня кількість членів академії побачили себе у цій стрічці, щоб присудити їй премію за найкращий фільм. На його думку, Академія кіномистецтва вирішила поставити в центр уваги таких героїв – «на знак того, що є багато різних Америк, і всі вони справжні».

Творці «Місячного сяйва» святкують тріумф із «Оскаром» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

А актор Треванте Роудс, говорячи про помилку з оголошенням переможця «Ла Ла Ленд» замість «Місячного сяйва», наголосив: «Це не може перекреслити того факту, що «Оскара» за найкращий фільм здобуло «Місячне сяйво», що обійшлося в 1,5 мільйона доларів, режисером якого є Баррі Дженкінс, а сценаристом – Тарелл МакКрейні. Знаєте, я мав нагоду працювати поруч із такими дивовижними, дивовижними творцями. Але все ж таки відчуваю, що помилка з нагородженням «La La Land» була неповагою для цієї картини. Бо це неймовірна картина, знята групою неймовірних людей».

А найкращим іноземним фільмом визнали іранську стрічку «Комівояжер». Автор фільму – кінорежисер Асгар Фархаді – бойкотував церемонію вручення «Оскарів» на знак протесту проти спроби президента США Донадьда Трампа запровадити заборону на в’їзд до США громадянам семи переважно мусульманських країн.

Один із представників іранського режисера на церемонії, колишній вчений НАСА Фіруз Надері високо оцінив рішення Фархаді ігнорувати церемонію.

Іранський режисер бойкотує церемонію вручення «Оскарів» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

«Я захоплююся ним, я захоплююся, що він вирішив зробити демарш. Я впевнений, що він вважав би за краще бути тут, серед своїх колег, а не далеко від нас, і ми хотіли б, щоб він був тут, але він вирішив зробити демарш, і я пишаюся ним. Якщо ви подивитеся на указ, який був оприлюднений, він насправді не витримує жодного випробування логікою. Отже, він лише хотів привернути увагу до рішення, яке не дає можливості студентам приїхати і вчитися тут, а бабусі приїхати і відвідати свою родину. Це все не загрожує нашій безпеці. Тож очевидно, що це рішення нелогічне!» – зазначив Фіруз Надері.


«Хто розділяє світ, той сіє страх», – цитує оскароносного режисера правозахисна організація Amnesty International.

Багато виступів на церемонії мали політичне забарвлення з критикою, зокрема, імміграційної політики президента США Дональда Трампа.

Зокрема, ведучий цьогорічної церемонії вручення нагород Американської кіноакадемії, комік Джиммі Кіммел, який також не шкодував гострих уколів на адресу президента, зазначив: «За цією трансляцією в прямому ефірі спостерігають мільйони американців, а по всьому світу – (дивляться) у більш ніж 225 країнах, які тепер нас ненавидять (сміх) і, як на мене, це дивовижна річ».

Джиммі Кіммел
Джиммі Кіммел


«Дональде, не спиш?»

«Оскар-2017» оглядачі називають заполітизованим, бо деякі голлівудські зірки відкрито виступають проти чинного президента США Дональда Трампа. Під час церемонії ведучий Джиммі Кіммел зауважив, що шоу триває, а Трамп досі не написав про це у твіттері. Потім Кіммел відправив твіт Трампу із текстом: «Не спиш?», згадавши при цьому акторку Меріл Стріп.

У соцмережах є багато реакцій на вручення «Оскарів» – це, зазвичай, гострі жарти та іронія – зрештою, ви можете самі у цьому пересвідчитись.

Раніше промова Меріл Стріп, у якій вона різко критикувала Трампа, облетіла увесь світ.

Трамп у відповідь назвав Стріп «однією з найбільш переоцінених актрис у Голлівуді» і «підлабузницею Клінтон».

Інцидент із конвертами одразу почали обговорювати у твітері. «А що, якщо Ді Капріо минулого року теж вручили «Оскара» помилково, але потім побоялися зізнатися?» – хвилюються користувачі соцмереж.

(«Ла Ла Ленд. Місто розіграшів»)

А що було б, якби у такий спосіб обирали не найкраще кіно, а президента?

Чи вручали дипломи про освіту:

«Оскар» у номінації «Найкраща реакція на помилку суддів» соцмережі віддали Еммі Стоун.

Але не лише «Ла Ла Лендом» жила інтернет-спільнота.

Обговорювали також фіаско Раяна Гослінга:

чи оплески Ніколь Кідман:

  • Зображення 16x9

    Людмила Ваннек

    Людмила Ваннек На радіо Свобода від 1993 року, в українській редакції – від 1995 року. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого, працювала на сцені українських та німецьких театрів та на телебаченні. Переможниця міжнародного конкурсу поп-музики в Сараєво. Редакторка і ведуча програм «Світ у новинах», «Міжнародний щоденник», «Виклик», «Свобода сьогодні». Авторка і ведуча програми «Свобода за тиждень», яка виходила кілька років на «Радіо НВ». Авторка програми «Подкаст Свобода за тиждень із Людмилою Ваннек», яка виходить щосуботи. Цікавлюся соціальними темами та мистецтвом. Багато перекладаю з білоруської, англійської, німецької, сербської та болгарської.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG