Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Затримання побитого Шепелева, якого розшукували з 2014 року


Судове засідання у справі депутата Олександра Шепелева, Київ, 9 лютого 2018 року
Судове засідання у справі депутата Олександра Шепелева, Київ, 9 лютого 2018 року

Затримання побитого Шепелева

Служба безпеки України затримала колишнього народного депутата Олександра Шепелева, який перебував у розшуку з 2014 року. «При собі в затриманого виявлено ряд документів, у тому числі посвідчення співробітника так званого «міністерства державної безпеки Донецької народної республіки», – повідомили в СБУ. Крім того, на обличчі Шепелева численні синці.

Наразі щодо Олександра Шепелева відкрито кілька кримінальних проваджень, зокрема щодо замовного вбивства, замаху на вбивство. А за інформацією тижневика «Дзеркало тижня», Шепелев цікавий для української прокуратури як людина, «здатна пролити світло на фінансові схеми діяльності уряду Юлії Тимошенко», та для «одержання компромату на групи впливу в оточенні президента Віктора Януковича».

(Не)затримання Саакашвілі

Натомість не до кінця зрозуміла ситуація відбулася із нібито затриманням екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Спершу у спілкуванні з журналістами біля Fairmont Grand Hotel у Києві Саакашвілі заявив, що для його затримання до готелю прибув спецпідрозділ СБУ «Альфа». Після цього народний депутат Ігор Луценко, зі свого боку, заявив, що правоохоронці затримали Саакашвілі. Натомість жоден із правоохоронних органів цієї інформації не підтвердив. «У нас немає спецназу. Наскільки мені відомо, ми до цього не причетні. Взагалі, можливо, це якась провокація», – сказав речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Недолюстровані»

Заступник державного секретаря Кабінету міністрів Сергій Дехтяренко уникнув люстрації завдяки листу-«індульгенції» за підписом колишнього заступника міністра внутрішніх справ, а нині фігуранта так званої справи «рюкзаків Авакова» Сергія Чеботаря. Цей лист фактично дав змогу Дехтяренку обратись на посаду заступника державного секретаря Кабінету міністрів і очолити міжвідомчу робочу групу з питань координації антикорупційної реформи. Про це йдеться у матеріалі «Недолюстровані» журналістів програми «Схеми».

Крім цього, журналісти програми виявили, що Адміністрація президента України понад три роки не може з’ясувати, чи підпадає під дію закону «Про очищення влади» чинний голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко та майже два роки не визначать, чи підпадає під люстрацію голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Керівник Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко і керівник Луганської Обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз
Керівник Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко і керівник Луганської Обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз

Віце-прем’єр, олігарх і коханка

Російський опозиціонер Олексій Навальний звинуватив у корупції заступника голови уряду Росії Сергія Приходька. Згідно з розслідуванням Фонду боротьби з корупцією Навального, чиновник у серпні 2016 року провів три дні на яхті мільярдера Олега Дерипаски.

Заступник голови уряду Росії й олігарх, як стверджує Навальний, плавали на судні біля берегів Норвегії разом із «дівчатами з ескорт-агентств». Це стало відомо з Instagram і книжки однієї з цих дівчат, яка називає себе «Настею Рибкою».

Навальний вважає «хабарем» те, що Дерипаска «катає на власній яхті чиновника найвищого рангу», а також оплачує йому послуги «дівчат з ескорт-агентств» і переліт до Норвегії на своєму приватному літаку. Тут знайдете і саме розслідування, і реакції на нього «Насті Рибки» та представника Олега Дерипаски, який вже заявив, що подасть в суд на Навального. А за цим лінком ми зібрали, що відомо про Сергія Приходька.

Пхьончхан. День перший

Якщо Олімпійське селище оживає з приїздом першого спортсмена, то місто проведення ігор – після церемонії відкриття. Олімпіада у Пхьончхані офіційно розпочалась, а Україна нарешті стартувала на змаганнях. Ось фоторепортаж. Головна тема церемонії відкриття – мир, який «будують» 5 дітей.

«Стадіон невеличкий, проте він був забитий. Відчуття неймовірні. Ти йдеш на коло пошани з такими неймовірними емоціями, немов виходиш на свій олімпійський старт. Хвилювання, радість, захват...» – розповідає про свої враження від церемонії відкриття фігуристка Анна Хниченкова.

Про насичений день українських олімпійців у Кореї, умови в селищі та забобони прапороносців – у традиційному Щоденнику Олімпіади.

Цікаво, що у центрі Сеула люди могли побачити «президента США Дональда Трампа» та «лідера Північної Кореї Кім Чен Ина», які разом прогулюються столицею Південної Кореї та роблять спільні селфі. Звичайно, це були два актори, які використали можливість зробити сенсацію у місті. Кіма зіграв австралійський музикант Говард, який живе у Гонконгу, а Трампом став 67-літній музикант із Америки Денніс Алан.

Ніхто не хоче війни – актор в образі Кім Чен Ина (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Не обійшлося і без протестів проти присутності Північної Кореї на цих іграх. Близько сотні протестувальників із прапорами США, Південної Кореї та Ізраїлю і з запаленими фальшфеєрами зіткнулися з поліцією, яка поливала їх із вогнегасників.

Якщо ж Вам хочеться зануритись у тему більше, пропонуємо також пройти тест та дізнатись який Ви глядач зимових ігор!

Вболівайте за українських спортсменів і про свою фізичну форму не забувайте!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG