Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили повідомили, чим Росія атакувала Україну 29 грудня


Наслідки ракетного обстрілу Києва, приватний сектор Осокорки, 29 грудня 2022 року
Наслідки ракетного обстрілу Києва, приватний сектор Осокорки, 29 грудня 2022 року

Російські військові 29 грудня атакували Україну дронами-камікадзе, крилатими ракетами з кораблів і стратегічних бомбардувальників, а також зенітними керованими ракетами С-300, повідомило командування Повітряних сил Збройних сил України.

«11 баражуючих боєприпасів «Shahed-131/136» знищено протиповітряною обороною вночі на східному напрямку. Близько 7:00 ворог атакував Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс із району Волгодонська Ростовської області та північного району Каспійського моря, а також крилатими ракетами «Калібр» із кораблів у Чорному морі», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними командування, здійснено до шести пусків крилатих ракет Х-22 і Х-32 із дальніх бомбардувальників Ту-22М3, два пуски протирадіолокаційних ракет Х-31П.

Читайте також: «Росія відкидає мирний план Зеленського» – посол Британії про ракетний удар по України

«Також окупанти застосували зенітні керовані ракети С-300 по об’єктах інфраструктури прифронтових міст», – повідомили військові.

Всього, за попередніми даними, російські війська застосували 69 ракет, 54 – українські сили збили. Повідомляли про роботу ППО у Києві, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Сумській областях.

Наразі відомо про щонайменше трьох постраждалих у Києві та двох постраждалих у Херсоні через обстріли, двоє людей загинули, одна – поранена на Харківщині.

Після масованої ракетної атаки є певні пошкодження об’єктів генерації та електромереж, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

За словами мера Києва Віталія Кличка, після ракетної атаки на столицю України 40% споживачів наразі не мають електроенергії. Перед цим мер Львова Андрій Садовий повідомив, що 90% міста залишилося без світла.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG