Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії прокоментувала виступ Путіна


21 лютого Путін виступив зі своїм першим посланням до Федеральних зборів від 2021 року
21 лютого Путін виступив зі своїм першим посланням до Федеральних зборів від 2021 року

Президент Росії Володимир Путін під час свого послання в парламенті країни 21 лютого продовжував «войовничий тон» і не озвучив ніяких заходів, «які могли б вивести Росію з глухого кута на полі бою», заявила військова розвідка Великої Британії.

«Він чітко заявив, що має намір продовжувати «спеціальну військову операцію» (так у Росії називають війну – ред.) в Україні…. Путін продовжував войовничий тон, якого він дотримувався у своїх промовах протягом останніх шести місяців, але не оприлюднив ніяких практичних заходів, які могли б вивести Росію з глухого кута на полі бою. Путін продовжує подавати суперечливий наратив про екзистенційну боротьбу, водночас наполягаючи, що в Росії все гаразд і йде за планом. Це робить обидва повідомлення неефективними», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому 22 лютого Міністерством оборони Британії.

21 лютого Путін виступив зі своїм першим посланням до Федеральних зборів від 2021 року.

У своїй промові, на яку не допустили міжнародні й незалежні ЗМІ, Путін уникав розмов про значні втрати Росії у війні, про що говорять представники світової розвідки, натомість знову хибно звинуватив Україну в тому, що нею керує «неонацистський режим», пообіцяв, що війна триватиме, поки «ми не вирішимо поставлені перед нами завдання», і звинуватив у ній Захід.

Крім того, Путін оголосив, що Росія призупиняє свою участь у Договорі про скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь.

Міністерство закордонних справ Росії пізніше заявило, що рішення про призупинення участі в договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь може бути переглянуте, а Москва до завершення дії договору в 2026 році дотримуватиметься встановлених ним обмежень.

Білий дім розкритикував «абсурдність» слів президента Росії Володимира Путіна, наголосивши, що на Росію ніхто не нападає і вона сама може зупинити війну, почату проти України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що озвучений президентом РФ крок про призупинення участі Росії у договорі зі США про обмеження стратегічних наступальних озброєнь є «глибоко прикрим і безвідповідальним».

XS
SM
MD
LG