Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко знов закликає Медведєва до діалогу


Президент Віктор Ющенко закликає свого російського колегу Дмитра Медведєва активізувати українсько-російський діалог на найвищому рівні.

«Вкотре я як Президент України звертаюся до Президента Росії, російської влади щодо активізації нашого діалогу, наших відносин, щоб ці відносини не політизувалися, як це трапилося кілька тижнів тому», – сказав Ющенко, перебуваючи у Великих Сорочинцях на Полтавщині.

Він висловив жаль із приводу того, що візит Медведєва до України кілька разів переносився і відкладався з різних причин.

Ющенко також висловився за активізацію роботи на рівні міждержавної комісії Президентів України і Росії.

У нещодавньому зверненні до українського Президента Дмитро Медведєв звинуватив керівництво України в проведенні «антиросійського курсу» і в погіршенні відносин між країнами.

Віктор Ющенко у відповіді Дмитру Медведєву і у зверненні до українського народу аналогічного змісту заявив, що «дуже розчарований недружнім характером» листа свого російського колеги.

При цьому Ющенко виступив за активізацію українсько-російських контактів на найвищому рівні, наголосивши, що свою готовність проводити діалог за столом переговорів за останній рік підтверджував Медведєву як мінімум тричі.

Медведєва обрали президентом Росії в березні 2008 року, при цьому в статусі голови держави він ще не відвідував Україну.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG