Доступність посилання

ТОП новини

Новий любий друг («СХЕМИ» | ВИПУСК №51)


Також у випуску: Злочин та Злочі | Ревізія для мера Ірпеня | Квіташвілі проти уряду

Злочин та Злочі

Колишній міністр екології України Микола Злочевський був оголошений у розшук ще в грудні минулого року. Генеральна прокуратура підозрює його в розкраданні державного майна та незаконному збагаченні. Але його грандіозні палаци під Києвом не було заарештовано, щоб компенсувати державі втрати. Більше того, під заставу палаців взяли багатомільйонну іпотеку, щоб уникнути їхнього арешту. Майна у екс-міністра не тільки не стає менше – його сімейний бізнес зростає у найнесподіваніших напрямках. Наприклад, у напрямку торгівлі взуттям з кайманової шкіри. Більше знає Сергій Андрушко.

Новий любий друг

Близько року тому Президент Петро Порошенко публічно оголосив боротьбу з олігархатом. Але що ми бачимо насправді? На зміну фаворитам його попередника – Віктора Януковича – приходять нові «любі друзі» президента. Одним з них став старий знайомий та навіть бізнес партнер Порошенка – російський бізнесмен Костянтин Григоришин. Його люди вже увійшли до правління державних підприємств, міністерства енергетики. І зараз саме його компанії претендують на мільярдні державні контракти. Про тісну та прибуткову дружбу розповість Олександр Чорновалов.

Ревізія для мера Ірпеня

Мер Ірпеня Володимир Карплюк вважає себе чесним посадовцем, який платить податки зі своєї комерційної діяльності. Тепер це твердження перевірять і самі податківці. Вони зацікавилися статками мера після нашої розповіді про його 67 квартир, які він декларував позаминулого року. 44 з них він продав тогоріч, деякі – за сумнівно низькою ціною. Про це нам розказали покупці. Докладніше – Анастасія Іванцова.

Квіташвілі проти уряду

Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі хоче заборонити Кабінету міністрів вивчати його діяльність на посту міністра охорони здоров’я у цьому ж Кабінеті Міністрів. Квіташвілі звернувся до Окружного адміністративного суду, щоб не дати Кабміну доступу до результатів службового розслідування щодо діяльності міністерства за його керівництва. Що хоче приховати Олександр Квіташвілі від Кабінету міністрів? Відповідь шукав Максим Савчук.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG