Доступність посилання

ТОП новини

Права людини. Події у світі


Права людини. Події у світі

ПРАВОЗАХИСНЕ ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «ПРІМА» ПОВІДОМЛЯЄ ПРО НОВІ ЖЕРТВИ СЕРЕД ЦИВІЛЬНОГО НАСЕЛЕННЯ ЧЕЧНІ.

За повідомленням Правозахисного інформаційного агенства «Пріма», 24 листопада російські військові убили в Чечні розумово відсталого від народження Ісу Хабієва - мешканця села Самашки Ачхой-Мартанівського району. Він охороняв посіви на околиці села, де його й затримали російські військовослужбовці. На тілі й обличчі цього чоловіка залишилися сліди від ударів прикладами автоматів та ножові порізи на шиї і животі.

Цього ж дня, 24 листопада, російські військові затримали і відвезли до військової коендатури 40 осіб із селища Кіров, що знаходиться на околиці Грозного. Мешканці селища організували масову акцію протесту навпроти приміщення комендатури. В результі, більшість затриманих звільнили, однак їх усіх було побито і, як повідомляє Правозахисне інформаційне агентство «Пріма», вони потребують стаціонарного лікування.

А днями з вертольотів було обстріляно село Чірі-Юрт Шалінського району. В результаті обстрілу щонайменше дві цивільних особи загинули і десятки отримали поранення.

ДИТЯЧИЙ ФОНД ООН (ЮНІСЕФ) ВЖИВАЄ ЗАХОДІВ ДЛЯ ТЕРМІНОВОЇ ДОПОМОГИ АФГАНСЬКИМ ДІТЯМ

Представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Томас Мак-Дермот заявив, що цієї зими може загинути від голоду і хвороб щонайменше 100 тисяч афганських дітей, якщо протягом найближчих тижнів до Афганістану не буде доставлено необхідної кількості гуманітарної допомоги. За його словами, у першу чергу потребують допомоги діти, які перебувають у таборах для біженців.

За повідомленням Томаса Мак-Дермота, представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) вже відновили свою роботу у повному обсязі у столиці Афганістану Кабулі і в місті Мазарі-Шаріф, а найближчим часом закордонний персонал ЮНІСЕФ повернеться до афганського міста Герат. У той же час, й досі закриті колишні відділення Дитячого фонду в Джелалабаді і Кандагарі.

ЧИСЛО УБИТИХ У КИТАЄ ПОСЛІДОВНИКІВ РУХУ «ФАЛУНЬГУН» ЗРОСТАЄ.

Цього місяця від рук китайської поліції загинуло щонайменше троє послідовників руху «Фалуньгун», - про це повідомляє Інформаційний центр «Фалуньгун», що базується у Нью-Йорку. А, загалом, представниками цього центру вже зібрано свідчення про убивство чи загибель 320 китайських громадян – послідовників руху «Фалуньгун», які загинули в результаті брутальних дій китайської поліції від часу заборони руху в липні 1999 року.

Рух «Фалуньгун» поєднує в собі оздоровчу дихальну гімнастику і сповідує деякі принципи буддизму, даосизму і конфуціанства. Комуністична влада у Пекіні називає цей рух «шкідливою сектою», яка становить загрозу соціалістичному устрою Китаю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG