Доступність посилання

ТОП новини

Новий морський журнал


Новий морський журнал

Одеса, 4 липня 2002 – Уперше у країнах Чорноморського басейну реалізовано проект міжнародного видання, яке б висвітлювало проблеми та перспективи розвитку транспорту у країнах Організації Чорноморської економічної співпраці. Вийшов у світ щоквартальний журнал “Чорноморський транспорт”.

Щоправда, журнал чомусь видаватимуть лише російською та англійською мовами. І це незважаючи на той факт, що виходить він у світ в українському видавництві “Порти України” за підтримки Асоціації портів Чорноморського і Азовського морів. Його засновниками виступили не лише Іллічівський та Миколаївський морські торговельні порти, але і грузинські морські порти Поті та Батумі.

Обсяг журналу 80 сторінок, а поширюватися він буде у регіоні країн – учасниць Організації Чорноморської економічної співпраці і країн, у яких реалізуються програми Європейського Союзу (транспортний коридор Європа – Кавказ – Азія).

Мета видавців журналу “Чорноморський транспорт” – надати достовірну інформацію про стан і перспективи розвитку транспорту у країнах Організації Чорноморської економічної співпраці, про шляхи інтеграції їхньої транспортної інфраструктури до системи європейських і загальносвітових комунікацій, про транспортну політику Європейського Союзу і світову співпрацю у регіоні Чорного моря.

Світ нині цікавиться спробами України відродити свій статус потужної морської держави.

Новий журнал має стати джерелом такої інформації для зацікавлених організацій і тих, хто бажає співпрацювати.

До речі, “Місія мореплавцям” в Одесі (президент Олександр Сорокін) уже майже рік видає щотижневий інформаційний бюлетень для українських моряків. Бюлетень видається українською мовою і поширюється за допомогою мережі капеланських організацій у портах багатьох країн світу (понад 150 країн світу). У ньому інформація не лише про політичне, але і релігійне життя України, морські новини.

Олександр Сорокін переконаний, що “новий журнал є необхідний для України. Дуже багато є інформації, яка потребує пояснення партнерам України”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG