Доступність посилання

ТОП новини

Російська преса про Україну


Російська преса про Україну

Прага, 13 серпня 2002 - Російська преса продовжує коментувати результати минулотижневого візиту Президента України Леоніда Кучми до Москви, а також нинішні економічні взаємини між Україною й Росією. Мовиться і про новий візит, цього разу Прем’єр-міністра України Анатолія Кінаха, який вирушить до російської столиці 16 серпня.

«Кучмі були необхідні візит і зустріч з Путіним, щоби зміцнити свій престиж, який чимало постраждав у результаті трагедії під час авіашоу у Львові. окрім цього, Кучмі треба було ще раз полякати Захід і НАТО перспективою зближення України з Росією», - пише у середу російський часопис «Совєтская Россія».

У принципі, - продовжує автор статті, - будь-які кроки з боку Києва в напрямку зближення з Москвою можна лише вітати. Але, навряд чи можна вдаватися до ейфорії з приводу чергового «схиляння» Кучми у бік Росії, оскільки лише два тижні тому: уряд України вирішив прирівняти у правах учасників Великої вітчизняної війни й членів так званої Української визвольної армії, тобто бандерівців. Це -плювок в обличчя російським і українським ветеранам війни. На жаль, російський МЗС обмежився дуже слабенькою реакцією з цього приводу, - мовиться у статті, що її опубліковано в газеті «Совєтская Россія».

А вже інший часопис «Нєзавісімая ґазєта» пише, що «Продовжувати справу Кучми до Москви поїде Кінах і зауважує, що розпочаті минулого тижня у Москві російсько-українські переговори набирають обертів».

«Загалом, - зазначає російський оглядач, - торговельно-економічна дружба України й Росії – довготривалий і болісний процес з’ясування взаємин. До того ж, багато в чому він ускладнюється тим, що економічна еліта України не зацікавлена, щоб російський капітал створював конкуренцію українському на внутрішньому ринку». Можливо, це напруження між українськими і російськими промисловцями й підприємцями вдасться трохи зняти на зустрічі економічної еліти двох країн, яку запропоновано провести наприкінці вересня. Ініціатива проведення цього форуму належить російській стороні, - зауважує «Нєзавісімая ґазєта», - і напевне український прем’єр, який поєднує посади глави Кабінету міністрів із кріслом президента Українського союзу промисловців і підприємців, підтримає цю пропозицію. «Оскільки доти, доки російський і український бізнес не переплетуться, вони будуть конкурувати як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках», - робить висновок «Нєзавісімая ґазєта.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG