Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Юлія Тимошенко: “Кучма відчуває, що я – його політична погибель. І він правильно відчуває!”


Огляд: “Юлія Тимошенко: “Кучма відчуває, що я – його політична погибель. І він правильно відчуває!”

Київ, 4 жовтня 2002 - Незабаром президентові Російської Федерації Володимиру Путіну виповниться 50 років. Цей ювілей не пройшов повз увагу української преси. Насамперед через подарунок, який отримає на уродини глава Російської держави від свого українського колеги. Як стверджує газета Україна молода” - Леонід Кучма подарує на день народження Володимиру Путіну газотранспортну систему України. Щоденник зауважує, що подарунок дещо неадекватний тій мисливській рушниці, яку Леонід Данилович отримав із рук Володимира Володимировича у Підмосков'ї на свої уродини. Підпис під угодою про стратегічну співпрацю в газовій галузі президенти підпишуть 7 жовтня в Запоріжжі. Щоденник зауважує, що наразі ні чільні урядовці, ні президент України не дали жодного пояснення 50-ти мільйонній нації, на яких умовах і в розрахунку на які вигоди Україна ввійде в цей консорціум. Це при тому, що “газотранспортна труба”, яку Україна збирається передати в управління далеко не найдоброзичливішому зі своїх сусідів, є стратегічно найважливішим об'єктом і знаходиться у власності держави, і, згідно з низкою законів України, приватизації та передачі в концесію не підлягає. Тож, непогано було б , аби всенародно обраний державний староста розтлумачив українцям, з якого доброго дива фактично їхнє майно дарується чужому мужику на день народження. Подробиці – читайте в статті “Чуєш, трубу уграли?”

Тим часом, як наголошує в газеті “Сільські вісті” лідер української опозиції Юлія Тимошенко – “якщо газотранспортна система України почне працювати окрема від українського бюджету і від українських інтересів, то це закінчиться для неї крахом. Україна просто не витримає вилучення зі своєї економіки такої важливої й прибуткової галузі”. Втім, як переконана п. Тимошенко, що б Кучма не віддавав зараз, нехтуючи національними інтересами України – все це згодом буде повернуто. Саме тому Путіну, людині такого рівня, немає сенсу ловитися на кумівські гачки і губити свій авторитет підтримкою збанкрутілого українського президента. Докладніше з думкою Юлії Володимирівни можна ознайомитися в статті “Юлія Тимошенко: “Кучма відчуває, що я – його політична погибель. І він правильно відчуває!”.

Ще одне інтерв'ю з Юлією Тимошенко пропонує читачам часопис “Молодь України”. Матеріал називається “Відверта розмова з гарною жінкою”.

Продовжує тему захоплення російським капіталом усіх командних висот української економіки газета “Правда України”. До таких висот кореспондент газети дораховує і Миколаївський глиноземний завод, і всі найбільші нафтопереробні заводи, і багато обленерго. Прикметно, - зауважує журналіст, що чим більше з'являється в державі внутрішніх проблем, чим прохолодніше Захід ставиться до Л.Кучми, тим податливішим стає він у стосунках із “східним сусідом”. Московські ЗМІ вже прямим текстом стверджують, що Леонід Кучма утримується при владі в Україні в першу чергу завдячуючи підтримці Москви. Мабуть, це обмовини. Але чому, - запитує кореспондент “Правди України”,- усе більше стратегічно важливих об'єктів України переходять під російський контроль?”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG