Доступність посилання

ТОП новини

Денісова отримала офіційну інформацію від російського омбудсмена щодо місця перебування українських моряків


Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що отримала офіційну інформацію від російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо місця перебування полонених українських військових моряків.

«Вона повідомила, що члени московської Громадської наглядової комісії (ГНК) відвідали 21 українського моряка, який утримується в Лефортовському СІЗО. З кожним з них розмовляли. За словами Москалькової, умови утримання українських військовополонених «відповідають міжнародним стандартам, скарг та звернень з їхнього боку немає». Члени ГНК також відвідали трьох українських моряків, які утримуються в медичному підрозділі «Матросской тішини». Їхнє лікування проходить нормально. Наступного тижня їх відвідає уповноважений з прав людини в місті Москва, а також уповноважений з прав людини в Росії Москалькова», – написала Денісова у Facebook.

Також вона додала, що має намір завтра, 3 грудня, провести перемови з Москальковою щодо надання їй можливості відвідати українських моряків.

29 листопада Денісова повідомила, що звернулася до російського омбудсмена з вимогою уточнити, де перебувають українські військові моряки, у зв’язку з інформацією про вивезення їх з анексованого Криму до Росії, до Москви.

1 грудня міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зовнішньополітичне відомство Росії офіційно не повідомило Україну про місце перебування полонених моряків.

25 листопада російські силовики у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях і захопили три кораблі, а також затримали 24 українських моряків. За даними української сторони, шестеро українських військових були поранені, двоє – у тяжкому стані. Росія заявляє, що надала медичну допомогу трьом пораненим, про інших трьох не згадувала.

26 листопада, після подій у Керченській протоці, Верховна Рада України ухвалила запровадження воєнного стану у низці областей України.

Українська прокуратура визнала захоплених Росією моряків військовополоненими.

А президент України Петро Порошенко назвав «прямим актом агресії» напад російських прикордонників на українські кораблі.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

(Радіоперехоплення переговорів російського командування з екіпажами кораблів Росії щодо атаки на кораблі ВМС України)

Переговори російського командування з екіпажами прикордонних кораблів РФ – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:23 0:00

(Відео моменту, коли корабель Росії цілеспрямовано таранить український корабель у Керченській протоці)

Російське судно таранить українське в Чорному морі – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Керченська криза: 97 євродепутатів закликали запровадити санкції проти Росії

Країни «Групи семи» закликали Росію звільнити українських моряків

Порошенко назвав «прямим актом агресії» напад російських прикордонників на українські кораблі

Полонений моряк ВМС у кримському «суді» попросив перекладача з російської – адвокат

США: ЄС варто посилити санкції проти Росії і відмовитися від «Північного потоку-2»

XS
SM
MD
LG