Доступність посилання

ТОП новини

Оператори «Північних потоків» не можуть обстежити місця витоків газу через розслідування поліції


Компанії Nord Stream AG заважає обстежити місце прориву відсутність дозволів
Компанії Nord Stream AG заважає обстежити місце прориву відсутність дозволів

Оператор пошкодженого російського газопроводу «Північний потік-1» 4 жовтня заявив, що не може провести власну перевірку свого трубопроводу протягом більше тижня після того, як ймовірна диверсія спричинила масові витоки.

Компанія Nord Stream AG, що розташована в Швейцарії, заявила, що не може перевірити підводну ділянку «Північного потоку» в Балтійському морі через відсутність дозволів. За даними влади Данії, процес може тривати більше 20 робочих днів.

Згідно із заявою, Nord Stream AG найняла компанію з Норвегії для розслідування витоків. Для розміщення судна компанії також потрібен дозвіл від норвезького міністерства закордонних справ.

Читайте також: Норвегія розміщує військових на нафтових і газових об’єктах після витоків із «Північних потоків»

У компанії повідомили, що, за повідомленням шведської влади, було запроваджено заборону на судноплавство, постановку на якір, дайвінг, використання підводних апаратів і геофізичне картографування, щоб дозволити владі провести державне розслідування навколо місць пошкодження.

Nord Stream AG проведе перевірку після завершення поліцейського розслідування та зняття обмежень, повідомили в компанії.

Оператор «Північного потоку-2» Nord Stream 2 AG, також розташований у Швейцарії, заявив, що поліція Копенгагена займається розслідуванням місця злочину на місці витоку з газопроводу у виключній економічній зоні Данії.

Читайте також: Данія: витік російського газу з «Північних потоків» припинився

Вибухи, які сколихнули газопроводи «Північний потік-1» і «Північний потік-2» на дні Балтійського моря напередодні величезних витоків газу, «ймовірно, були спричинені вибухівкою вагою в кілька сотень кілограмів», заявили Данія та Швеція 30 вересня в листі до ООН.

Вибухи призвели до чотирьох витоків та викиду метану в море. Два витоки сталися на території Данії, ще два – Швеції.

Президент Росії Володимир Путін 30 вересня звинуватив Захід у вибухах на Nord Stream. Представник Держдепартаменту США Нед Прайс категорично відкинув будь-які твердження, що США могли саботувати газопроводи Nord Stream.

XS
SM
MD
LG