Доступність посилання

ТОП новини

Результати першого туру виборів-2019. Живий блог

ЦВК – понад 97% протоколів. Лідирують Зеленський і Порошенко

31 березня в Україні відбулося голосування на виборах президента. Центральна виборча комісія підраховує голоси.

Опрацьовано понад 97% протоколів. Лідирують Володимир Зеленський та Петро Порошенко.

За даними ЦВК, явка склала понад 62,8%. Це з урахуванням закордонного виборчого округу, бо в Україні активність виборців була дещо вищою – 63,53%

Як свідчать дані Національного екзит-полу, президента України оберуть у другому турі (21 квітня).

Відповідно до соціологічних опитувань, перше місце в першому турі посів Володимир Зеленський (30,6%). Друге – Петро Порошенко (17,8%).

За ними йдуть Юлія Тимошенко (14,2%), Юрій Бойко (9,7%), Анатолій Гриценко (7,1%), Ігор Смешко (6,5%), Олег Ляшко (4,7%), Олександр Вілкул (4%), Руслан Кошулинський (1,7%) та Олександр Шевченко (0,5%).

Численні українські та закордонні спостерігачі впродовж голосування фіксували незначну кількість порушень і досі ніхто з них не поставив результати виборів під сумнів.

Юлія Тимошенко не погодилась із даними Національного екзит-полу. Зеленський заявив, що йому байдуже, з ким бути у другому турі. Порошенко сказав, що готовий до «глибокого та предметного діалогу з тими, кого не зміг переконати перед першим туром». Крім того, Бойко заявив, що також розраховує потрапити у другий тур виборів.

Радіо Свобода стежить за розвитком подій. Не пропустіть оновлення.

День голосування на виборах президента України і ніч після нього пройшли без системних порушень, заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук.

«Було багато застережень… Але день голосування і ніч після нього пройшли без системних порушень. Тому ми можемо говорити про те, що ми належним чином, відповідно до законодавства, завершили перший етап», – сказала вона.

Тетяна Сліпачук
Тетяна Сліпачук

Станом на десяту ранку - 59,98% опрацьованих протоколів.

За даними ЦВК, лідирує Володимир Зеленський (30, 35%) та Петро Порошенко (16, 41%). На третьому місці - Юлія Тимошенко (13, 08%)

Вибори у Станиці Луганській відбулися уперше за 9 років. Унаслідок війни велика кількість людей із цих територій виїхала. Переважна більшість зараз – це люди літнього віку. Вони охоче брали участь у голосуванні.

Попри очікування, явка на дільницях у Станиці Луганській була відносно невелика. У середньому близько 20-30% від кількості виборців за списками. На дільниці, де за підрахунком голосів спостерігали журналісти Радіо Свобода, переміг Юрій Бойко.

За даними журналіста Радіо Свобода Богдана Цюпина, серед українців у Лондоні найбільше голосів здобув Петро Порошенко. На другому місці – Анатолій Гриценко. А після нього вже Володимир Зеленський.

За інформацією, розміщеною на сайті ЦВК з розподілом на регіони, станом на зараз Володимир Зеленський лідирує всюди, крім Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей, де перше місце посів Петро Порошенко, а також підконтрольних територій Луганської та Донецької областей, де лідером є Юрій Бойко.

У Києві першим номером є також Володимир Зеленський.

Станом на 08:42 ЦВК опрацювало 50,36% протоколів.

Лідери: Володимир Зеленський (30,20%) та Петро Порошенко (16,64%).

У Юлії Тимошенко, яка є третьою, наразі 13,08%.

Ще дані про те, як голосували військові, опублікувала журналістка Мар`яна П`єцух.

Підприємець і викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар оприлюднив свої прогнози можливої поведінки нинішніх кандидатів на пост президента між першим і другим туром.

Станом на 8:00 ЦВК опрацювала 45,77% протоколів.

Лідери: Володимир Зеленський (30, 16%) та Петро Порошенко (16, 69%).

На третьому місці – Юлія Тимошенко (13, 08%)

Всередині ЗСУ розуміння того, хто має бути головнокомандувачем, дещо різниться, зауважує редактор головний редактор сайту «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов.

Раніше стало відомо, що станом на 06:25 1 квітня Центральна виборча комісія опрацювала понад 86% протоколів в межах закордонного виборчого округу.

За даними ЦВК, Петро Порошенко отримує 38,23% голосів, Володимир Зеленський – 26,53%, Анатолій Гриценко – 9,95%, Ігор Смешко – 6,42%, Юрій Бойко – 5,25%.

Більше 50% голосів Порошенко наразі отримав у таких країнах як Австралія, Велика Британія, Індія, Ірландія, Данія, Канада, Нідерланди, Норвегія, Кіпр, ПАР, Таїланд, Чорногорія та Швейцарія.

Станом на 7:00 Центральна виборча комісія опрацювала 40, 2% протоколів.

Як свідчать дані на сайті відомства, на першому місці наразі Володимир Зеленський (у нього 30, 23%) та Петро Порошенко (16, 65%). Далі закріпилася Юлія Тимошенко з 13, 14%

За шість годин після закінчення виборів ЦВК підрахувала 8,9% голосів

За даними ЦВК, Володимир Зеленський отримує 29,48%, Петро Порошенко – 16,96%, Юлія Тимошенко – 13,87%, Юрій Бойко – 11,08%, Анатолій Гриценко – 6,88%.

Володимир Зеленський та Петро Порошенко назвали один одного «маріонетками»

Після оголошення даних екзит-полів Порошенко заявив, що його в другому турі «доля звела» «з маріонеткою [бізнесмена Ігоря] Коломойського».

У відповідь Зеленський сказав: «Шановний гаранте, так ви маріонетка Свинарчука або Свинарчук ваша». Таким чином він натякнув на фігуранта журналістського розслідування про розкрадання в оборонній сфері, колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони Олега Гладковського, який, за даними розслідувачів, до 2014 року мав прізвище Свинарчук.

В Станиці Луганській підраховують голоси

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав своїм пріоритетом «стабільність під час виборчої кампанії і на майбутнє»

«Моє головне завдання перед першим туром – забезпечити стабільність в країні. Я повторю це і зараз: для мене головне забезпечити стабільність під час виборчої кампанії і на майбутнє», – сказав Гройсман.

За його словами, важливо, щоб усі програми і плани кандидатів були реалістичними: «Буде другий тур виборів, і кандидати пропонуватимуть своє бачення майбутнього. Важливо, щоб усі програми і плани були реалістичними, а вибір, який ми зробимо, збігався з нашими бажаннями й поглядами. Ми не один раз розчаровувалися, і цього неможливо допустити знову».

Розголошення таємниці голосування стало найбільш масовим порушенням під час виборів президента України.

Про це повідомила в ефірі Радіо Свобода координаторка громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

«Найбільш масовими були розголошення таємниці голосування і фотографування виборчого бюлетеня. І одне, і інше є серйозним порушенням. Тому що фотографування виборчого бюлетеню можуть мати дві передумови – просто бажання оприлюднити результати голосування в соцмережах і також це може свідчити про продаж свого голосу. На щастя, покриття таких порушень – близько 4% виборчих дільниць в цілому. І результат насправді є на 1-1,5% вище, ніж ми фіксували в 2014 році», – сказала Айвазовська.

Також координаторка «Опори» звернула увагу на процедурні порушення, зокрема, некоректне проведення ранкових засідань виборчих комісій.

Явка на виборах склала понад 63% – останні дані ЦВК

Інформація заснована на основі підрахунків явки на 198 округах зі 199.

Найвища явка – у Львівській та Волинській областях

Перші результати голосування на виборах президента

Зеленський, Порошенко, Тимошенко, Бойко і Гриценко коментують результати екзит-полів

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG