Доступність посилання

ТОП новини

У Зеленського розповіли, як протидіяти «енергетичному геноциду» Росії


«Скажімо відверто: Росія намагається вчинити «енергетичний геноцид», але Київ та Україна вистоять», – Михайло Подоляк
«Скажімо відверто: Росія намагається вчинити «енергетичний геноцид», але Київ та Україна вистоять», – Михайло Подоляк

Масованими ударами по Україні РФ хоче здійснити «енергетичний геноцид», але українська влада має чіткий план протидії цьому, зазначив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у твітері 6 листопада.

«Скажімо відверто: Росія намагається вчинити «енергетичний геноцид», але Київ та Україна вистоять», – відзначив Подоляк.

За його словами, план протидії «енергетичному геноциду» Росії складається з наступних частин:

  • системи ППО;
  • захист об’єктів інфраструктури;
  • оптимізація споживання електроенергії.

«Держава ефективно долає ці виклики. Працюємо над рішеннями разом із партнерами», – пояснив Подоляк.

31 жовтня Росія завдала масованої повітряної атаки по Україні, в результаті чого вчергове були пошкодження об’єкти критичної інфраструктури, зокрема, енергетичні. Влада повідомила про влучання російських ракет по критичній інфраструктурі в Харкові, Запоріжжі, на Київщині, Буковині, Кіровоградщині та Черкащині. У Міноборони РФ підтвердили атаки по енергосистемі України.

31 жовтня у Києві не було влучань російських ракет, але удари по Київщині вплинули на водо- та енергопостачання міста. Кличко заявляв, що 80% споживачів залишилися без водопостачання. Вранці 1 листопада мер столиці повідомив, що постачання води та електрики в місті відновили.

За даними прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, після російських ударів були пошкоджені 18 об’єктів, більшість – енергетичні, у 10 регіонах України.

XS
SM
MD
LG