Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: ООН, ЄС і НАТО мають активізувати боротьбу з піратами


Президент України Віктор Ющенко у зв’язку з частими випадками піратських захоплень звернувся до міжнародних організацій щодо посилення безпеки судноплавства. Своє звернення Глава держави направив до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Союзу та НАТО, повідомляє прес-служба Президента.

«Україна, підтверджуючи свої міжнародні зобов’язання в рамках протидії незаконним актам, які загрожують морській навігації, закликає всі суб’єкти міжнародних відносин істотно активізувати зусилля й реальні спільні дії для боротьби з піратством на морі», – йдеться у зверненні.

Віктор Ющенко висловився за створення міжнародною громадськістю коридорів безпеки для захисту від піратів.

Крім того, заявляє Президент, Україна готова взяти активну участь у військово-морській операції Європейського Союзу з боротьби з піратами «Аталанта».

Учора біля берегів Сомалі пірати захопили вантажне судно Marathon, команда якого складається з 8 громадян України. Цього ж місяця, неподалік від Сейшельських островів в Індійському океані пірати захопили судно Ariana, що пливло під прапором Мальти, екіпаж його складався з 24 українців.

У зверненні Президента йдеться, що загалом за останні 5 років громадяни України ставали заручниками піратів у складі 15 суден, а на сьогодні захопленими є 34 українці.

Міністерство оборони раніше оцінювало участь одного українського корабля в міжнародній операції проти піратства в 35 мільйонів гривень на місяць.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG