Доступність посилання

ТОП новини

На Київщині через удар РФ пошкоджений 21 будинок, лікарня, автомобілі – поліція


Наслідки ракетного обстрілу Києва, приватний сектор Осокорки, 29 грудня 2022 року
Наслідки ракетного обстрілу Києва, приватний сектор Осокорки, 29 грудня 2022 року

Внаслідок російського ракетного удару 29 грудня на Київщині пошкоджений 21 приватний будинок, лікарня, приватне майно і дві автівки громадян, відновлювальні роботи тривають, повідомив керівник Головного управління Національної поліції у Київській області Андрій Нєбитов.

«20 повідомлень від громадян про проліт ракет отримали ми сьогодні під час масованої ракетної атаки ворога. Завдяки вчасному інформуванню сил ППО вдалося забезпечити й ефективну протидію повітряній небезпеці. Понад вісім фактів збиття ворожих ракет маємо в Київській області. Є, на жаль, і два влучання, втім, завдяки успішній роботі військових вдалося уникнути загиблих і травмованих», – написав він у телеграмі.

Вранці 29 грудня Росія здійснила черговий масований удар по Україні. Всього, за попередніми даними, російські війська застосували 29 грудня проти України 69 ракет, 54 – українські сили збили.

Повідомляли про роботу ППО у Києві, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Сумській областях.

Наразі відомо про щонайменше трьох постраждалих у Києві, серед них – 14-річна дівчинка, та двох постраждалих у Херсоні через обстріли, двоє людей загинули, одна – поранена на Харківщині.

Влада Києва повідомила, що уламками збитих ракет пошкоджені два приватних будинки в Дарницькому районі, а також промислове підприємство в Голосіївському районі й дитячий майданчик в Печерському районі.

Після масованої ракетної атаки є певні пошкодження об’єктів генерації та електромереж, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

За словами мера Києва Віталія Кличка, після ракетної атаки на столицю України 40% споживачів наразі не мають електроенергії. Перед цим мер Львова Андрій Садовий повідомив, що 90% міста залишилося без світла.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG