Доступність посилання

ТОП новини

ДОВІДКА: Програми партій – Медицина




(official logo)
Партія регіонів гарантує надання якісної безкоштовної медичної допомоги малозабезпеченим верствам населення. Для підвищення якості медичного обслуговування обіцяє спрямувати кошти приватних інвесторів на розвиток медичного страхування, впроваджувати передові медичні технології, оновити обладнання і створити нові основні фонди. Також у програмі ПР є обіцянка у 2008-2009 рр. забезпечимо лікарні усіх рівнів необхідним медичним обладнанням. Механізм – фінансовий лізінг. Представник Партії регіонів Р. Богатирьова була міністром охорони здоров’я у 1999 – 2000 рр. У Верховній Раді 5 скликання Головою комітету з питань охорони здоров’я була представниця Партії регіонів Тетяна Бахтеєва.

(official logo)
БЮТ обіцяє гарантовано надати медичну страховку кожній людині – «за рахунок роботодавця чи держави, для заможних – за власний рахунок». У виступі Ю. Тимошенко на презентації програми цей пункт звучав у такому формулюванні: «запровадження обов’язкового медичного страхування із збереженням гарантованих державою безкоштовних медичних послуг; придбання медичної страховки за державні кошти для соціально незахищених верств населення, законодавче зобов’язання купівлі страховки роботодавцем».



НУНС у передвиборчій програмі також говорить про обов’язкове державне медичне соціальне страхування (не розділяючи громадян за рівнем заможності). Протягом 5 років блок обіцяє забезпечити кожну родину сімейним лікарем, а в 2009 році відкрити «Дитячу лікарню майбутнього», що рятуватиме життя і здоров’я дітей, яких досі вважали приреченими. Значну частину коштів на цей проект уже зібрано. Міністерство охорони здоров’я у 2005 – 2006 рр. очолювали представники «Нашої України»: М. Поліщук (однією з його ініціатив було запровадження для випускників медичних закладів бюджетної форми навчання обов’язкового трирічного відпрацювання сільськими лікарями – це спричинило протести студентів; також з наміром впорядкування ринку медпрепаратів він домагався заборони реклами ліків, закріпити цю ініціативу також не вдалося) та Ю. Поляченко.

(official logo)
У програмі СПУ про медицину згадано лише в рядку: «Зростання добробуту вчителів, учених, студентів, працівників медицини та культури».

КПУ обіцяє забезпечити безоплатну якісну медичну допомогу, збільшити розміри зарплати медпрацівників, оснастити заклади охорони здоров’я сучасним обладнанням, установити жорсткий державний контроль за якістю і рівнем цін на ліки. Шляхи досягнення цього: «підвищення рівня фінансування системи охорони здоров’я, розвитку мережі медичних закладів, ефективного використання коштів соціального страхування, встановлення держзамовлення на продукцію вітчизняних фармацевтичних підприємств». Нинішній міністр охорони здоров’я Ю. Гайдаєв був призначений за квотою КПУ.
XS
SM
MD
LG