Доступність посилання

ТОП новини

ДОВІДКА: Програми партій – приватна власність на землю




(official logo)
ПР у своїй програмі обіцяє: «З метою підвищення добробуту українських селян законодавчо забезпечимо створення прозорого і легального ринку землі, що гарантуватиме мінімальну орендну плату за землю у розмірі не нижче 400 грн. за гектар на рік»; а також: «У 2008 р. завершимо видачу громадянам державних актів на землю замість земельних сертифікатів».

(official logo)
БЮТ серед 12 пунктів «Українського прориву» пропонує і «Аграрний прорив»: «Земля належатиме тільки громадянам України, які живуть і працюють на ній. Власники отримають не лише сертифікати, а й стануть власниками реальних ділянок землі. Орендна плата за с/г землю буде законодавчо закріплена на рівні 10 % від її ринкової вартості. Ефективні господарі, які орендують с/г землю, отримають податкові та кредитні пільги».

Також БЮТ обіцяє забезпечити підтримку ринкової аграрної інфраструктури, створити умови функціонування ринку землі, запровадити прозоре конкурентне середовище для українських виробників, забезпечити просування їх продукції на зовнішні ринки.

Представник БЮТ М. Гладій був головою Комітету Верховної Ради 5 скликання з питань аграрної політики та земельних відносин.

Програма НУНС містить такі обіцянки: «Забезпечимо прозору реєстрацію прав власності на землю, право вільно розпоряджатися нею та збереження її для майбутніх поколінь.

Спростимо процедури приватизації для власників розпайованих земельних наділів. Зменшимо податок на земельну спадщину для селян».

XS
SM
MD
LG